Fitgirl Friday: Marissa Klouwer

Ladies

Sommige zeggen dat haar lach een magische uitwerking op je zweetklieren heeft, anderen zeggen dat ze op 100 plekken tegelijk kan zijn. Het enige dat wij weten is dat ze Marissa Klouwer heet!

marissa-klouwer-manify8

Interview met Marissa

En dat is niet veel, dus hoogtijd om eens te kijken wat we allemaal nog meer uit deze 23-jarige Amsterdamse, die Antropologie/Psychologie aan de VU studeert, maar dit momenteel (i.v.m. 1001 projecten) even on hold heeft staan, kunnen halen…

Hi Marissa. Wie ben jij?
“Ha. Wie ik precies ben dat weet ik nog niet helemaal eigenlijk. Ik ben in ieder geval een enthousiast en ondernemend soort meisje die dagelijks op haar bek gaat, maar niet te stoppen is.”

marissa-klouwer-manify6Ook met sport, volgens mij? Waar haal je de motivatie vandaan?
“Standaard antwoord, maar sporten is een uitlaatklep. Er moet veel gebeuren op een dag: alles even los laten en letterlijk alle stress van afschudden. Dit is misschien wel de grootste reden dat ik elke dag in de gym te vinden ben. En dat heerlijke ‘after’ gevoel na een flinke trainingssessie werkt ook motiverend. Voor de volgende keer dan…”

Je bent absoluut een ‘fitgirl’, maar misschien nog wel meer ondernemer. Vertel!
“Ik hou van dingen tot leven brengen! Of dat nou de groepssfeer is, een commercieel marketingbureau of iets wat met gezondheid en dansen te maken heeft. Ik wil creatief zijn en creëren. Sporten is maar een hulpmiddel en een goede tool om je discipline te kweken: dat je er fit van wordt is een leuke bijeenkomst, maar beweging zorgt voor een creatief brein en dat zorgt voor goede ideeën. En die wil ik uitvoeren!”

Wanneer ben je voor het eerst in aanraking gekomen met je spirituele kant?
“Op hele jonge leeftijd was ik al op zoek naar iets meer. Ik was behoorlijk verstrengeld in het wereldje waar alles om het uiterlijk draaide en vond daar niet heel veel voldoening in. Ik werd eigenlijk alleen maar onzekerder. Logisch ook, want als je alleen maar bezig bent met je fysieke lichaam, waar is dan de ruimte voor aandacht aan je energetisch lichaam? Die wordt zo vaak vergeten en is zo belangrijk! Spiritualiteit heeft nog een beladenheid waar veel mensen van schrikken, terwijl het iets is waar we met z’n allen niet meer omheen kunnen. Je mentale gezondheid op peil houden brengt zoveel voordelen met zich mee. Ik ga ze niet eens opnoemen, want het zijn er veel te veel. Maar we weten allemaal wat stress met je gesteldheid kan doen. Op alle vlakken ga je toch lekkerder als je ook mentaal goed in je vel zit?”

Absolutely! En wanneer wist je dat dit was dat je hier ook zakelijk mee aan de slag wilde?
“Dat was ik stiekem al. Ik vind het grappig dat er nog een onderscheid gemaakt wordt tussen business en spiritualiteit. Het spirituele vind je in alles. Ik ken geen enkel super succesvol persoon die compleet los staat van spiritualiteit. Partnerships aangaan gaat bijvoorbeeld een stuk makkelijker met een goed ontwikkelde intuïtie en mensen kunnen aanvoelen d.m.v. subtiele energieën is handig als je deals moet sluiten ;-). Een leuke bijkomstigheid van al dat ‘gemediteer’. En door Pranic Healing kan ik nu snel even mijn compagnons extra energie toevoeren als we een belangrijke meeting hebben. Ook chill! Maar ik denk dat je bedoelt dat ik sinds kort ook healings en workhops geef die gericht zijn op het overdragen van deze vette tools. Ik wil dit delen met iedereen! Het is zo leuk om gebruik te maken van natuurwetten en daadwerkelijk te ervaren dat het werkt! Alles is energie, waarom zetten we dit niet overal in?”

Daarnaast schrijf je ook veel blogs en op Instagram ga je ook lekker. Heb je de ambitie, om als vele ander fitgirls, heel groot te worden op Instagram?
“Als het mensen inspireert en aanzet om ook in zichzelf te investeren, dan wel. Maar volgens mij maakt het aantal niet uit: zo lang je maar de juiste mensen weet te bereiken. Soms twijfel ik of ik iets zal posten ja of nee, maar dan denk ik maar dat als het één persoon laat glimlachen, dan is dat er toch altijd één meer dan dan geen een.”

marissa-klouwer-manify2

Wat is jouw ideale manier om fit te blijven?
“Klinkt misschien gek, maar een van de belangrijkste dingen die zorgen dat ik fit blijf is mijn omgeving. Als ik omringd word door fijne mensen ben ik veel energieker, spring ik 10 keer sneller op de fiets naar de gym en maak ik betere keuzes dan wanneer ik opgeslokt ben door negativiteit. Goed eten is key, maar wanneer ik emotioneel iets lager zit, dan eet ik het liefst de hele dag chocola hahaha. Hoe goed ik ook weet dat dat niet slim is. Daarom even een shout-out naar de inspirerende mensen die ik dagelijks zie: thanks voor de spierballen, vrienden! ;-)”

Dan de vraag waar elke man mee zit: Ben je nog vrijgezel?
“Sinds kort schaar ik me weer onder deze noemer, ja.”

Haha, oké. Wat moet een man doen om jouw hart te veroveren? En waar knap je absoluut op af?
“Oei. Volgens mij is dat best een lastig karwei ;-). Maar mannen met een visie groter dan zichzelf vind ik heerlijk. En een groot portie nieuwsgierigheid trouwens ook! Met vastgeroeste opvattingen kan ik niet heel veel: dat praat lastig. En misschien is het belangrijkste wel dat hij zichzelf niet zo serieus neemt. Ik kan niet heel lang achter elkaar serieus zijn.”

Oké, nog één quasi-serieuze vraag dan. Wat staat er boven aan je bucket list dat je volgend jaar wil kunnen doorstrepen?
“2017 wordt leuk! Ik wil tenminste 200 mensen geleerd hebben hoe je Pranic Healing kunt toepassen, meer mind-set workshops ontwikkelen en Giants & Robots gezond laten groeien. Mijn hartewens is om zoveel mogelijk mensen te inspireren, om meer vanuit liefde te handelen en bewust te maken van dat wat ze al in zich hebben. Wat extra good vibes op moeder Aarde verspreiden is op dit moment geen overbodige luxe: ik zie een mooie uitdaging!”

Amen. We houden je in de gaten 😉

https://www.instagram.com/p/BNEJ2JMgF34/?taken-by=marissaklouwer

tags:
Total
0
Share