Fitgirl Friday: Laura (lauragotlean)

Het is weer zonnig, het is weer bijna weekend, het is weer Fitgirl Friday! Drie dingen die een brede lach op je gezicht horen te toveren! Nee? Wacht maar totdat je ziet wie de Fitgirl van vandaag is! Ze is een typische Fitgirl van het kaliber ‘ik leg je op de grond, als het moet’, maar zeker niet van het kaliber ‘veel te breed voor een vrouw’ en zeker wel van het kaliber ‘wow, wat liep daar nou net langs!?’. Dames en heren, ik presenteer u: Laura van Laura Got Lean! Onder het motto: ‘Get shredded or die mirin'” Instagrammed ze zich een slag in de rondte. En daar worden wij dan weer heel blij van!

Interview met Laura (Got Lean)

Laura is 23 lentes jong en komt uit Arnhem. Naast haar werk als verzekeringsadviseur, is ze heel erg veel bezig met fitness. Ze wordt extra gemotiveerd door haar vriend, waarvan ze toegeeft dat hij nóg vaker in de gym te vinden is. “Verder ben ik echt een levensgenieter en probeer ik om naast mijn werk en sport genoeg leuke dingen te blijven doen.”

Well hello Laura! Hoe lang ben je al bezig?
“Ik sport mijn hele leven al! Vroeger heb ik intensief gedanst, maar helaas door een knieblessure kan dat niet meer. Fitness doe ik nu zo’n 2 à 3 jaar, waarvan het laatste jaar echt serieus. Ik ben toen eigenlijk begonnen omdat ik begon te merken dat mijn lichaam niet meer zo strak was als vroeger. Wat dat betreft is mijn doel nu 180 graden omgedraaid, nu is mijn missie juist meer massa :-).”

Waar ben je het gelukkigste mee qua wat je hebt bereikt tot nu toe?
Pff lastige vraag zeg, eigenlijk nergens mee. Ik ben nog lang niet tevreden. Feeling forever small. Maar als ik iets moet kiezen zijn het toch mijn schouders en kont. Die had ik vroeger allebei niet!”

Nou, gelukkig mag je wel zijn hoor met zo’n killerbody! Wil je nog meer dan? Wie is je voorbeeld?
“Ja
, ik wil alleen nog maar meer. Ik heb zoveel voorbeelden, voornamelijk zijn dat Larissa Reis, Jenna Fail en Paige Hathaway.”

Tegenwoordig is iedereen die een beetje bezig is met gezondheid een ‘Fitgirl’. Hoe denk jij hierover?
Hmm, dat vind ik lastige vraag. Ik wil zeker niemand afvallen en natuurlijk is iedereen goed bezig, die bezig is met progressie en vooruitgang. Maar ik vind zeker niet iedereen die ik tegenkom op Insta gelijk een fitgirl of fitboy. Je komt ook mensen tegen die na een halfjaar sporten opeens voedingsschema’s aanbieden die van geen kant deugen. Zo zet je mensen die wel echt interesse hebben in de sport op een verkeerd been door hele verkeerde doelen te stellen waardoor ze misschien juist weer afhaken. En dat vind ik jammer!”

Wat maakt jou anders dan andere Fitgirls?
Wat maakt mij anders, ehm.. Ik ben niet bang om af en toe rust of een feestje te pakken. Ik ben ook maar een mens. Soms heb ik er gewoon even geen kracht voor ;-).”

Zo hoort het ook! Hoe ziet jouw sportschema er ongeveer uit?
Ik train op maandag buik, dinsdag schouders, woensdag heb ik lekker een rustdag, donderdag benen, vrijdag biceps/triceps, zaterdag rug en zondag weer rust. Natuurlijk gooi ik soms wel wat om als het beter uitkomt. Maar omdat ik 40 uur per week werk is er niet heel veel speling.”

Waar ben je het meest trots op van heel je lichaam?
Op dit moment mijn schouders denk ik, omdat ik daar het meeste progressie in heb gemaakt het laatste jaar.”

Zo’n lichaam is ook voor de helft gemaakt in de keuken, niet waar? Wat eet je het liefst?
Dat klopt zeker. Nou heb ik wel mazzel met een snelle stofwisseling en eet ik niet clean maar flexibel, dus is er veel mogelijk in mijn voedingsschema. Ik eet het liefste pasta, maar met een ordinaire frikandel speciaal maak je mij ook heel blij!”

Snapchat fitgirlfridayGa je trouwens nog op vakantie?
“Jazeker! Ik vertrek morgen en aangezien ik morgen de eerste Fitgirl ben die jullie FitgirlFriday Snapchat mag overnemen, ga ik proberen af en toe wat te door te sturen! Maar ik weet niet wanneer ik allemaal WiFi hebt, dus verwacht er niet veel van!”

FitgirlFriday en dus deze week Laura volgen op Snapchat? Scan de code of zoek op fitgirlfriday.

Top! Je zegt dat er af en toe ook ruimte moet zijn voor een goed feestje. Wat heb je nog op de planning staan?
Daar is zeker tijd voor! Eigenlijk enkel festivals waar in ieder geval hardstyle/hardcore wordt gedraaid. Decibel staat als eerste op de agenda!”

En word je wel eens herkent op die festivals?
“Vorige week was ik op Dreamfields. Kwam er iemand naar mij toe of ik niet lauragotlean was, want hij volgde me al een tijdje. Dat vond ik wel heel grappig!”

Haha, nice! En nu op Manify, dus heren: spreek haar aan, maar verwacht niks want ze heeft een vriend waar ze heel blij mee is. Thanks Laura!ESSENTIALS