Fitgirl Friday: Larissa van Meerten

Ladies

Er was eens een heel mooi blond meisje. Ze is 22 jaar geleden geboren in het pittoreske Bilthoven. Haar ouders noemden haar Larissa. En wij dus ook. Nu, 22 jaar verder, is ze fitter dan ooit en staat ze met haar knappe koppie op Manify. Tijd voor Fitgirl Friday!

larissa-van-meerten-manify1_fotor

Interview met Larissa

Zeg Larissa, wat moeten we nog meer over je weten?
“Haha oké. Nou ik ben afgestudeerd aan de Utrechtse Dansacademie, werk als Personal Body Trainer in de Changing Life Hub en als bootcamp trainer voor Bootcamp V.E.T. in Zeist en Bilthoven. Ik geef verschillende groepslessen in de sportschool, heb in 2015 drie verschillende bikini fitness wedstrijden gedraaid waarvan één gewonnen en één keer tweede geworden. Ik studeer nu voor Vitaliteitscoach, heb al bijna vier jaar een hele leuke vriend, hou van een feestje op zijn tijd, ben ontzettend gek op festivalletjes. Verder ben ik een flirter en als ik ergens voor ga, dan zet ik me daar ook voor de volle 100% voor in.”

larissa-van-meerten-manify4Wat heeft jou gemotiveerd om zo bezig te zijn met fitness en het ook online te delen?
“Van jongs af aan ben ik al ontzettend sportief. Ik heb een lange tijd gezwommen, jaren op voetbal gezeten en een dansopleiding afgerond. Toen ik mijn vriend leerde kennen, wanneer ik een jaar of 17 was, kwam ik in aanraking met krachttraining. Ik leerde mijn coaches via hem kennen en ben mij in gaan zetten voor bikini fitness wedstrijden. Niemand in mijn omgeving was daarmee bekend en ik zelf ook maar minimaal. Veel mensen vroegen hoe het met mij ging en wat het allemaal precies inhield, daarom had ik besloten het online te delen. Toen ik in de gaten kreeg dat het andere mensen motiveerde, dat andere mensen het interessant vonden, ben ik actiever gaan delen via social media.”

 Zie jij jezelf als een echte fitgirl? En is het je ambitie om zo ook bekend te staan?
“Nee, ik zie mijzelf absoluut niet als een fitgirl. Toen ik deze vraag las ben ik eens rond gaan vragen hoe andere mensen mij zien. Of ze mij wel als fitgirl zien. De mensen die mij persoonlijk kennen zien mij niet als fitgirl, mensen die mij niet kennen of puur door social media zien mij wel als fitgirl. Ik wil eigenlijk niet zo bekend staan. Waarom weet ik niet, maar de naam fitgirl vind ik helemaal niks. Ik ben gewoon Larissa, een ‘fitte, sportieve meid’ die andere probeert te motiveren en te laten inzien dat je moet doen in het leven waar jij gelukkig van word. En voor de rest, heb ik niet echt een boodschap haha.”

larissa-van-meerten-manify2

Haha, ok dan noemen we vandaag wel ‘Larissa, een Fitte Sportieve Meid Friday’. Je houdt ook wel van een feestje op z’n tijd en volgens mij ben je er ook niet vies van om af en toe een mooie reis te maken. Wat is je favoriete reisbestemming?
“Klopt! Tot nu toe is Thailand absoluut mijn favoriete reisbestemming. Maar ik hoop er volgend jaar nog wat meer aan mijn lijstje toe te mogen voegen!”

En wat is het leukste festival waar je bent geweest afgelopen zomer?
“Lastig, lastig. Stiekem heb ik twee favoriete festivalletjes. ‘Lief Festival’ in Utrecht. Die dag was heerlijk. De leeftijd was gemiddeld iets ouder dan op de meeste andere festivals en het is wat kleinschaliger, wat ik enorm gezellig vind! Maar ‘Welcome To The Future’ was ik met mijn drie favoriete meiden en dat maakt zo’n dag af! Goed weer, lekkere muziek, fijne sfeer!”

Klinkt goed! En hoe combineer je dit met je healthy lifestyle?
“Gewoon doen. En dat klinkt heel stom. Ik ben ook een enorme snoepkont van mezelf en dat doe ik dan ook regelmatig. Je zal mij (bijna) nooit chocolade af zien slaan of iets anders wanneer iemand trakteert. Ik zorg er gewoon voor dat wanneer er niks bijzonders is, wanneer het een normale dag is, ik mijn voeding in orde houd. Ik probeer mijn voeding zo gevarieerd en natuurlijk mogelijk te houden en ik zorg dat ik op een normale dag net onder mijn caloriebudget zit. Dat zodat ik in het weekend lekker kan snacken en snoepen als ik dat wil, zonder dat dat direct er voor zorg dat ik aan kom. Mijn basis is goed, maar er is (altijd) ruimte voor een snoepje of een snackje. Mocht ik een feestje hebben gehad, houd ik nergens rekening mee – met mate natuurlijk 😉 – en pak ik het de volgende dag weer op.”

Wat vind je het mooiste aan jezelf?
“Oh jee, die vraag is voor een vrouw altijd lastig hè? Goed, ik denk dat ik wel tevreden mag zijn met mijn buik. Wanneer mijn vet percentage 10% is zie je enorme blokken, maar wanneer mijn vetpercentage 25% is zal je blokken en lijnen ook blijven zien. Goeie genen!”

Wat is het stomste wat een man kan doen als hij met je wil flirten?
“Ik krijg regelmatig privéberichten op Instagram van mannen en die sturen dan: ‘Geil kontje, lekker wijf hoor.’ Zo iets. Ver-schrik-ke-lijk. Ik heb daar zo’n ontzettende hekel aan. Ik vind het zo respectloos klinken en word er absoluut niet warm van. Al vraag ik me wel af of ze dit flirterig bedoelen. Ik kan het me haast niet voorstellen.
Ook heb ik er een hekel aan wanneer ik vertel dat ik bijvoorbeeld een dansopleiding heb gedaan dat zij dan antwoorden: ‘Oh, dan ben je zeker heel lenig?’ of ‘Dan kan je zeker heel goed dansen, laat eens zien’. Rot op, dat is echt een afknapper. Haha!”

Haha, kan ik me voorstellen! Oké laatste: wat staat er nog bovenaan je bucketlist?
“Reizen! Ik wil heel graag drie maanden op reis naar Azië. Dingen van de wereld zien, op verschillende mooie plekken sporten, food hotspots opzoeken, even helemaal niets ‘moeten’. Het liefst doe ik dit met mijn vriend, maar hij heeft een eigen bedrijf en het is bijna onmogelijk voor hem om zo lang weg te gaan. Dit weerhoud mij niet van mijn dromen en mijn plannen zijn dan ook om half 2017 op reis te gaan!”

Goed bezig! We houden je Instagram in de gaten, ook voor mooie reispics in de toekomst dan!

tags:
Total
0
Share