Fitgirl Friday: Jolien Bruyninckx

Ladies

Als je denkt dat er in België geen leuke dames rondlopen, dan heb je het heel erg mis. En Jolien is daar het bewijs van! Natuurlijk niet álleen Jolien natuurlijk, ook bijvoorbeeld Celine, Savannah en Gudrun. Maar vandaag focussen we ons wel op deze Vlaamse schone!

Interview met Jolien

Jolien is 25 en woont in Sint-Truiden, België. Daar heeft ze gestudeerd om lerares te worden, maar hoe leuk ze het ook vond om voor de klas te staan heeft ze besloten een carrièreswitch te maken naar personal trainer en Pilates instructor. “Daarvoor heb ik ook een gespecialiseerde opleiding gevolgd. Ik vind het belangrijk om m’n passie te volgen in het leven. Als iets goed voelt, ga ik ervoor en ben ik bereid daar keihard voor te werken.”

1. Waar komt de ambitie vandaan om zo met sport/health bezig te zijn?
“Als kind en tiener was ik nooit echt sportief, tot ik rond mijn twintigste Pilates ontdekte via een Youtube-kanaal. Dit was de eerste echte sport die me 100 procent aansprak. Daardoor heb ik een goede spierbasis opgebouwd, maar ik wilde meer. Ik ontdekte dat je als vrouw ook veel baat hebt bij krachttraining om je lichaam een mooie vorm te geven. Via andere Youtubers ontdekte ik de juiste oefeningen en technieken om in de sportschool mee aan de slag te gaan. Zodra ik mijn lichaam zag veranderen, was ik dus helemaal overtuigd om van fitness mijn levensstijl te maken en deze passie ook door te geven aan anderen.”

Goeie keus. 75 puntjes!

fitgirl_jolien7

2. Zie je jezelf als echte fitgirl?
“Ik denk dat weinig fitgirls zichzelf zien als ‘fitgirl’. Het is een heel cliché term geworden die meteen een bepaald beeld oproept bij mensen. Vandaar dat ik mezelf niet in dat hokje wil plaatsen. Ik ben gewoon een meisje dat houdt van een fitte levensstijl ;-)”

Is ook goed! Wij zien het niet als een negatieve ‘stempel’, maar je moet het natuurlijk wel goed interpreteren. 78 punten.

3. Wat is jouw ideale manier om je zo fit mogelijk te voelen?
“Voor mij werkt een combinatie van verschillende dingen het best: een voedingsplan op maat met veel eiwitten, zo’n 5 tot 6 keer krachttraining per week, 4 keer 20 minuten intervaltraining en enkele uurtjes Pilates, vooral om mijn lenigheid te behouden en mijn buikspieren te trainen. Een welverdiende rustdag en cheatmeal horen er uiteraard ook bij!”

Uiteraard! Flink programma ook. 80 puntjes!

4. Hoe zie jij de ‘fitgirl-scene’ over 1 a 2 jaar voor je?
“Authenticiteit wordt belangrijker. Ik hou enorm van de Insta-trend waarbij fitnessbloggers zich van hun minder goede kant laten zien. En hoop dan ook dat we dat meer en meer gaan zien. Uiteraard zie ik ook graag de abs en billen van mijn favoriete bloggers van hun beste kant, want dat motiveert me, maar het is zo belangrijk dat we beseffen dat zij ook maar mensen zijn met tekortkomingen: een vetrolletje of wat cellulitis hier en daar is oké, daarvoor zouden vrouwen zich niet hoeven te schamen.”

True that! 85 punten!

5. Hoe ziet jouw ideale date er uit?
“Iedere week kijk ik uit naar mijn cheatmeal, dus mijn ideale date zou plaatsvinden in een gezellig restaurant. We bestellen voorgerecht, hoofdgerecht (liefst een grote steak) en dessert (iets met veel chocolade) en drinken er een lekker glaasje rode wijn bij, met liefst ook een diepzinnig gesprek.”

Ja, want chocolade, steak en wijn zijn toch wel belangrijkere dingen in het leven. Vind je niet? Ah, kan je lang over filosoferen. Doen we niet. We gaan door! 82 punten.

6. Wat vind je het allermooiste aan een vrouw?
“Subtiel afgelijnde spieren in combinatie met vrouwelijke rondingen vind ik persoonlijk het allermooiste bij een vrouw. Wanneer ze dan nog zelfvertrouwen uitstraalt, zonder daarbij arrogant over te komen en hierdoor anderen motiveert. Dan is het plaatje helemaal compleet.”

Amen. 80 punten.

7. Wat vind je het allermooiste aan jezelf?
“Ik heb van mezelf een erg slanke en smalle taille. Iemand zei me ooit eens dat er ‘een servetring rond mijn taille past’, daar moest ik toen erg om lachen. Hierdoor heb ik een zandloperfiguur, waarover ik heel erg tevreden ben!”

Dat zou je ook zeker moeten zijn! Al zou ik die servetring niet proberen… 85 punten!

8. Wat is het gekste dat iemand je ooit heeft gestuurd?
“Een tijdje geleden stuurde iemand me via een privébericht op Instagram een huwelijksaanzoek, compleet met de foto van een diamanten ring erbij. Verder krijg ik ook steeds vaker en vaker verzoeken van mannen én vrouwen om hen een foto van mijn voeten te sturen. En voor alle duidelijkheid: ik ben op nog geen enkel verzoek ingegaan! :D”

Gadver, dat horen we wel vaker. Er lopen bizarre mensen rond… 82 punten.

9. Hoe ziet jouw ideale zaterdag er uit?
“Zaterdag is meestal mijn rustdag, dus dan ga ik graag even de stad in om te shoppen. Daarna lekker uiteten aangezien ik elke zaterdag mijn cheatmeal plan. Dat is bij voorkeur steak met Belgische frietjes en een glaasje rode wijn! Achteraf plof ik neer op de bank met m’n favoriete Netflix-serie.”

Klinkt herkenbaar.. 76 punten!

fitgirl_jolien8

10. Waar en hoe zie je jezelf over 3 jaar?
“De komende jaren wil ik graag m’n eigen bedrijf meer uitbouwen, dus ik zie me vooral bezig als personal trainer en Pilates Instructor. Momenteel ben ik ook al full sponsored athlete voor Gymrepvbblic. Ik hoop samen met hen het merk nog meer uit te bouwen en op fitness expo’s te staan, zoals het afgelopen jaar op Salon Bodyfitness in Parijs en FIBO in Keulen.

In de media zie ik mezelf ook wel wat doen, aangezien ik dit jaar in België heb meegedaan aan het kookprogramma ‘Komen Eten’ op een grote Vlaamse televisiezender, waarop ik enorm veel positieve reacties heb gekregen.

Dus je hoort het al: mijn interesses liggen heel breed, ik zie wel wat er op me afkomt en zal steeds doen waar ik me goed bij voel. Als ik anderen hiermee dan nog eens kan helpen en motiveren om ook hun doelen te bereiken, ben ik een heel gelukkig persoon!”

Klinkt allemaal goed. Succes ermee! 80 punten.

tags:
Total
7
Share