Fitgirl Friday: Jill de Jong

Ladies

Het is vrijdag en damn wat hebben we weer een leuke fitgirl. Dit keer de 34-jarige Jill, die al jaren in de Verenigde Staten woont. Eens kijken wat deze babe allemaal te vertellen heeft!

fitgirl-friday-jill-de-jong2

Interview met Jill

Laten we beginnen waarmee we altijd starten: een introductie!
“Oké, ik heet Jill (kort voor Jildou) en woon al meer dan 10 jaar in de VS. Ik woonde eerst in NYC, voor mijn modellen carrière en heb ook twee jaar in zonnige Miami gewoond. Maar in Los Angeles voel ik me het meeste thuis. Ik woon in een grote RV boven op een berg, met prachtig uitzicht. Ik ben gek op sport; van watersport tot wielrennen, rennen en yoga. Ik doe nog steeds wel wat modellenwerk, maar ben sinds twee jaar met veel passie bezig als health coach en fitness trainer (HIIT training) Ik ben absoluut geen meisje-meisje; ik heb liever een grote garage voor mijn ‘gear’ dan een walk-in closet. LOL”

jill-de-jong3Models do eat’, vertel, waarom ben je er mee begon?
“Ik ben er mee begonnen om mijn passie voor gezond eten te delen met andere vrouwen die ook van heerlijk eten houden, maar niet precies weten hoe en wat. Er wordt me altijd gevraagd hoe ik in shape blijf, dus ik dacht laat ik het delen. Ik kon zelf niet goed koken, ik was 10 jaar lang grotendeels onderweg en woonde in hotels. Toen ik op een gegeven moment meer thuis was, had ik zin om beter te leren koken en toen ben ik mijn reis gaan delen.”

Wat zijn je ambities met je site en Instagramaccount?
“Om zoveel mogelijk mensen te inspireren om heerlijk gezond te eten, actief te zijn en een buitengewoon leven te leven.”

Hoe ben je geïnteresseerd geraakt in een healthy lifestyle?
“Ik heb het van thuis uit een goede basis mee gekregen. Mijn ouders hadden een groentetuin, mijn vader deed yoga en meditatie en dronk vroeger al verse wortel- en bietensap. Toen mijn immuunsysteem me in de steek liet en ik allerlei soorten klachten kreeg, ging ik me er pas echt in verdiepen. Ik ging naar een nutritionist die een druppeltje van mijn bloed op een flatscreen TV liet zien. Er was zoveel te ontdekken, het fascineerde me enorm. En toen de nutritionist me vertelde dat alles wat ik in mijn mond stop invloed heeft op de kwaliteit van mijn lichaam, organen en immuun systeem, keek ik ineens anders naar eten. Ik wist dat ik meer groenten moest eten, minder suiker etc., maar hoe kon ik dat op een manier doen dat het plezierig was?”

Wat is jouw unieke manier om zo fit mogelijk te zijn/blijven?
“Afwisseling! Ik heb net een paar maanden hard getraind voor een triathlon en ben nu net weer begonnen voor een halve marathon. Ik doe ook wekelijks yoga and HITT training. En als ik de mogelijkheid heb: surfen, paddleboarden, kitesurfen en snowboarden.”

Er is altijd een flinke discussie over ‘gezonde voeding’. Leg ons even uit hoe het zit ;-)?
“De discussies ontstaan doordat de wetenschap de ene dag het afraad om regelmatig ei te eten, omdat het slecht zou zijn voor je cholestorol, en een aantal jaar later komen ze erachter dat het een ‘foutje’ was en kunnen we weer zonder een slecht geweten genieten van een omeletje. Ik vraag me altijd af: wie betaalt dit onderzoek en wat is de doelstelling ervan? Grote bedrijven spenderen ontzettend veel geld om de ‘juiste’ uitkomsten te krijgen en meer producten te kunnen afzetten. Gezonde voeding is niet of weinig bewerkt en heeft geen toegevoegde suikers, kleurstoffen en andere rommel. Puur natuur is het best!”

fitgirl-friday-jill-de-jong5

 

Wie zijn jouw favo fitgirls om te volgen?
“Gisele Bundchen, Jillian Michaels, Elle Macpherson.”

Wat staat er nog boven aan je bucket list?
“Zoveel, maar sowieos een halve marathon rennen, het ‘Models Do Eat’-kookboek op de markt te brengen, het opnemen van fitness video’s en goed worden in kiteboarden.”

En wanneer denk je dit te kunnen gaan afstrepen?
“Halve marathon: komende November in Malibu. Kookboek en kiteboarden: binnen een jaar. Fitness video’s: hopelijk voor het eind van dit jaar.”

Klinkt goed! Heel veel succes en we blijven je natuurlijk volgen!

tags:
Total
0
Share