Fitgirl Friday: Gudrun Hespel

Ladies

Sommigen noemen het het begin van het weekend, anderen ‘casual friday’, maar bij ons gaat de vrijdag al een hele tijd door het leven als ‘Fitgirl Friday’. De leukste Nederlandse namen zijn al voorbij gekomen, maar hoe zit het eigenlijk met onze zuiderburen? Daar loopt ook veel moois rond! Vandaag nemen we een uitstapje naar België en interviewen we Gudrun van ‘The Fittest You’!

gudrun-manify

Interview met Gudrun

Gudrun is 25 en woont in het prachtige Leuven. Dat ze zowel beauty als brains bezit, is onder andere af te meten aan het feit dat ze in haar laatste jaar master Psychologie zit. En dat met een Bachelor Psychologie en Geneeskunde op zak. Daarnaast is ze ook ondernemend en oprichter en blogster van The Fittest You. Ik heb een passie voor sporten en bakken, maar ik hou ook van heerlijke avondjes uit met vrienden en geniet gewoon van het leven.”

gudrun-the-fittest-you-fitgirl-friday8Wat is het idee achter ‘The Fittest You’?
“Goh, eigenlijk begon het allemaal doordat ik echt een passie had voor sport en gezonde voeding. Het leek me leuk om die passie met de wereld te delen en anderen te inspireren om ook gezonder te gaan leven. Eerst gewoon op Instagram, met natuurlijk de nodige havermoutfoto’s en gymselfies. Maar toen ik dan vorig jaar eindelijk van een studentenkamertje met alleen een magnetron naar een appartement ging, waarin ik een volledige keuken met gasvuur en oven ter beschikking had, merkte dat ik niet alleen hield van gezond eten, maar dat er ergens in mij toch ook echt wel een baktalent verscholen zat. Ik merkte dat ik het ontzettend fijn vond om recepten te verzinnen en uren in de keuken door te brengen. Dus ik besloot vorig jaar in oktober om een nieuwe blog uit de grond te stampen. Het heeft me echt ontzettend veel tijd gekost, maar het resultaat is wel iets waar ik écht trots op ben. Mijn blog is ontstaan uit passie, uit iets wat ik gewoon dolgraag doe en ik vind het ontzettend fijn dat ik hier ondertussen zoveel mensen mee kan inspireren.”

Hoe kom je dan aan de ambitie om zo met health bezig te zijn?
“Ik ben eigenlijk altijd al wel erg bewust van mijn lichaam, door jarenlang een eetstoornis te hebben gehad, weet ik ondertussen wel hoe het niét moet. Doordat ik weet hoe slecht ik me toen voelde, weet ik nu hoe belangrijk het is om goed voor je lichaam en geest te zorgen. Ik vind het belangrijk om gezond en fit te zijn, maar ik vind het ook belangrijk om je goed in je vel te voelen en goed voor je geest te zorgen. Daarom denk ik ook wel dat men merkt op mijn blog dat ik over het algemeen wel gezond eet en gezond leef, maar ook niet vies ben van eens te genieten van een stevig weekendje festivallen vol alcohol en junkfood. Dus dat ik ook geniet van een heerlijke pizza of een heerlijke bak Ben & Jerry’s en van avondjes uit. Ik wil gewoon laten zien dat het zonder al te streng te zijn ook kan, dat gezond en fit zijn niet betekent dat je niet meer van het leven mag genieten.”

gudrun-the-fittest-you-fitgirl-friday2

Amen! Je zegt dat je een eetstoornis hebt gehad. Dat hoor je wel eens vaker bij fitgirls. Maar hoe gaat dat dan? De schakeling tussen niet blij zijn met je lichaam en het online delen en er je werk van maken?
“Ik denk dat het hem vooral zit in dat die eetstoornis me geleerd heeft dat een dun lijf alleen me niet gelukkig maakt. Ik weet hoe het niét moet, ik weet dat zelfvertrouwen en gelukkig zijn niet meteen komen als je een perfect lichaam hebt. Ik leg daarom bij mezelf ook op de focus op goed in mijn vel zitten, doen wat ik graag doe, lekker sporten en gezond eten, maar daarnaast ook genieten van een fijn sociaal leven, van eens lekker uit de bol gaan en gewoon genieten.”

Als mannen of vrouwen met een eetstoornis dit lezen, wat zou je ze voor tips willen geven?
“Dat is een moeilijke, want een eetstoornis valt nu eenmaal niet zomaar op te lossen met een paar tips. Maar als ik er toch enkelen moet geven: praat erover. Al is het met een, een vriend of vriendin, je ouders, een therapeut, maakt niet uit, maar toegeven dat er iets scheelt en erover durven praten is echt wel een belangrijke stap om ervan af te geraken. Verder wil ik alleen maar meegeven dat geluk echt niet verscholen zit in een ‘perfect’ lichaam, maar dat geluk ligt in jezelf durven te zijn, durven voor jezelf opkomen en voor jezelf leven. Dat zal je veel meer brengen dan een in jouw ogen perfect lijf ooit zal doen.”

gudrun-the-fittest-you-fitgirl-friday7

Wat is jouw unieke manier om zo fit mogelijk te zijn/blijven?
“Ik hou van afwisseling en doen dan ook een beetje van alles door elkaar, lange tijd heb ik eigenlijk vooral krachttraining in de gym gedaan en ik deed dat wel graag, maar de sfeer in de gym vond ik niet zo fijn dus ging ik op zoek naar iets dat wat meer groepsgericht is. Ook yoga en hardlopen doe ik af en toe. Momenteel combineer ik crossfit (2x per week meestal) en functional training van ‘We’re all athletes‘ (3x per week). Deze worden door een vriend van me gegeven en zijn echt de leukste lessen ooit. Als ik kan kiezen tussen dat of de gym is de keuze snel gemaakt. Toffe sfeer, toffe mensen, toffe trainingen. Voor mij is het gewoon evenveel plezier als dat het sporten is, dat maakt het natuurlijk heel eenvoudig om vol te houden.”

Nice, dus je houdt ook wel van een ‘Good Run’ op z’n tijd? Hmm oké, we gaan door.. Zijn fitgirls in België net zo populair als in Nederland?
“Haha! Maar nee, absoluut niet. Ik denk dat het bizar kleine aantal health/fitness blogs in België daar wel het bewijs van is/ Het hele ‘healthy & fit’-gebeuren in België loopt echt erg achter op Nederland. Het begint wel te komen, maar het gaat traag. Dat is meteen ook de reden dat ik nog niet kan leven van mijn blog. Aan lezers en betaalde opdrachten komen in België is namelijk moeilijker dan in Nederland, omdat het gewoon nog niet zo leeft. Hoewel ik de laatste tijd echt wel merk dat hier verandering in begint te komen, wat voor mij alleen maar fijn is!”

Even heel wat anders: Wat moet een man doen om jouw hart te veroveren?
“Voor mij moet een man vooral humor hebben. Als een man mij niet kan laten lachen, is het op voorhand al verloren. Ik hou niet zo van mensen die te serieus zijn. Verder is ambitie en passie ook erg aantrekkelijk, iemand die me kan boeien door wat hij te vertellen heeft. Een verzorgd uiterlijk vind ik ook belangrijk, maar dan ook weer niet te ijdel, want daar kan ik ook niet goed tegen haha.”

Haha, oké. En waar knap je dan écht heel hard op af?
“Oppervlakkigheid, mensen die alleen maar belang hechten aan geld en uiterlijk vertoon en opscheppers. Ik heb me ooit echt letterlijk er met een smoes van af gemaakt, omdat mijn date enkel kon praten over welke auto hij wilde en of zijn t-shirt wel bij zijn broek paste. Het was echt een van de knapste jongens waarmee ik ooit op date ben geweest, maar daarmee kon ik het dus echt geen hele avond volhouden. Een man moet voor mij gewoon ook echt wat inhoud hebben, met een knap koppie alleen kom je nergens.”

We hebben het opgeschreven. Laatste vraag: wat staat er nog bovenaan je bucketlist?
“Een verre reis naar een tropisch land vol zon, strand en palmbomen. Maar tot nu toe is mijn bankrekening daar nog niet mee akkoord. Maar ik hoop dat wanneer ik afstudeer volgend jaar, dat te kunnen vieren met een fantastische reis naar Bali of andere tropische oorden!”

Sowieso doen, een dikke aanrader. Succes met alles en we blijven je natuurlijk op de voet volgen!

https://www.instagram.com/p/BKYFAakAYOR/?taken-by=thefittestyou

tags:
Total
0
Share