Fitgirl Friday: Ester Portner

CREDITS: IG @jeroendebeerfotografie
Ladies

De zon heeft zich de afgelopen dagen veelvuldig laten zien, dus we vinden het dan ook tijd voor een lekker zomers meisje! Deze fitgirl laat je nog harder zweten als dat je al deed, en dat komt niet alleen door betoverende lach. Ze is een echte badass, dus tijd om er eens een interviewtje aan te wagen!

Interview met Ester

Ester, die eigenlijk Ester Dobrotvorski heet, is 22 , heeft geen relatie en woont in Arnhem. Ze is natuurlijk regelmatig in de gym te vinden en ook haar opleiding is sportgerelateerd: “Ik studeer Sport, Gezondheid en Management aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen (HAN), en ben nu bijna klaar met het derde jaar.”

Dobrotvorski, dat klinkt niet alsof je bent opgegroeid met boerenkool en krentenbollen?
“Haha, jawel. Ik ben gewoon in Nederland geboren en opgegroeid. Wel komen mijn ouders uit voormalig Sovjet Unie (Russische roots), dus dat verklaard de boel. De eerste jaren ben ik wel echt ‘Russisch’ opgevoed, qua taal en cultureel. Maar naar mate ik ouder werd kwamen de krentenbollen en boerenkool er wel snel bij kijken hoor. Ik probeer zo veel mogelijk met mijn ouders/familie Russisch te spreken, om m´n Russisch niet te laten uitsterven..”

13150822_1344803072275363_1657521674_nHoe is jouw liefde voor sport ontstaan?
“Ik denk dat dat al in een vroeg stadium is ontwikkeld.. Mijn ouders zijn allebei voormalig topsporters geweest. Dus liefde voor sport was er bij mij ook al wel snel bij. Ik zou me een leven zonder sport niet kunnen voorstellen. Zo ben ik in mijn jeugdjaren begonnen met tennis. Van jongs af aan had ik de ambitie om groot te worden op sportief gebied, professioneel niveau behalen. Mijn droom was om uiteindelijk internationale toernooien te kunnen spelen en daar door veel te mogen reizen, om zo ook meer van de wereld te zien.  Ik keek toen heel erg op tegen Maria Sharapova, zij was destijds mijn heldin. Zo was ik ook bijna dagelijks op de baan te vinden, om te trainen of wedstrijden te spelen. Mijn ouders waren daar erg betrokken bij. Een tijd heeft m´n vader mij zelfs getraind, na zijn werk kwam hij dan thuis om met mij vervolgens de baan op te gaan. Echter was dit niet altijd ‘koek en ei’.. Maar, hij heeft veel voor mij over gehad om mij te helpen. En dat zal ik hem altijd dankbaar zijn, ook al liep het niet altijd even lekker.

Geloof dat ik in 2011 mijn laatste wedstrijd heb gespeeld in DE3 (Dames enkel speelsterkte 3). Op m’n 17e had ik langzaam een eind gemaakt aan m’n avontuur in de tenniswereld. Een tijdje wist ik niet zo goed wat ik moest doen op sportief gebied, dus heb ik toen maar een fitness abonnement genomen bij een fitness in de buurt. Ik moest wat, haha, want stil zitten kon ik niet meer. Dus heb ik zo’n twee/drie jaar rond geklungeld in de sportschool, zonder concreet doel. Via social media ben ik op een gegeven moment in aanraking gekomen met de befaamde ‘fitgirl-accounts’ en sommige daarvan hebben mij weten te inspireren. Ik ben mij steeds meer gaan verdiepen in ‘bodybuilding’. Waardoor ik langzaam mijn liefde voor de gym heb ontwikkeld en concretere doelen heb weten te stellen. Zo is het balletje dus verder dan de court gaan rollen..”

Wat is nu jouw ideale manier om zo fit mogelijk te blijven?
“Voor mijzelf ben ik er achter gekomen dat het hebben van een concreet doel het beste werkt. Het realiseren waarom ik fit wil blijven (in mijn geval door dat ik daar happy van word) helpt mij m´n doelen na te streven. Met letterlijk alles wat je wil bereiken, dus bij mij ook.. ‘Mind set is key’. Hoe je denkt, bepaald hoe succesvol je bent in het behalen van je doelen. 

Dus eerst alles op orde krijgen in je hoofdje. Vraag jezelf in ieder geval af: Wat wil ik? Hoe graag wil ik het? Wat/wie heb ik hier voor nodig? Wat komt daar bij kijken? Wat moet ik er (geregeld) voor laten? Maak een plan van aanpak desnoods. Laat in ieder geval niet onnodig veel tijd over heen gaan om stappen te zetten. Ik zeg alleen maar, don´t waste YOUR time!”

Je feed ziet er heerlijk uit, heb je de ambitie om heel groot te worden op Instagram?
“Sinds dit jaar ben ik veel actiever geworden op Instagram. Ik vind het leuk om m´n passie voor fitness en alles wat daar bij komt kijken te delen. Het zou me inderdaad wel erg tof lijken om groter te worden en mooi als ik andere mensen er mee zal weten te inspireren/motiveren.”

Dan gaan we door met wat dilemma’s. Je buik of je billen?
“Ehm, dan toch zeker billen.Die zou ik persoonlijk altijd willen houden, haha. Dan maar wat meer vet op m´n buik en billen.”

11255343_1114027331946209_1780661133_nFitness of toch tennis?
“Nu ga ik zeker voor fitness hoor. Alhoewel ik niet vies ben van een potje tennis zo nu en dan!”

Gespierde man zonder humor of kleine man met humor?
“Een man zonder humor is echt een afknapper. Nee, bah. Het is het ergste wat je kan hebben, een veel te serieuze man. Iemand waarmee je wel kan lachen is voor mij dan meer geschikt :-)”

Festival of stedentrip?
“Wat dacht je van meerdere festivals door verschillende steden?? Sounds awesome to me!”

Yoga pants of helemaal geen pants?
“Ehm..No pants zit sowieso beter haha!”

Dat klinkt ons als muziek in de oren! We blijven je volgen Ester, thanks voor je tijd en succes!

tags:
Total
0
Share