Fitgirl Friday: Elienne

Ladies

Jup, we hebben er weer een hoor: Elienne a.k.a. @adreneline_. Een echte Fitgirl en het type meisje waarvan je stil valt en nakijkt op straat. Man, man, man… We konden daarom ook niet wachten om deze spetter te interviewen voor Fitgirl Friday!

Interview met Elienne

Heyhey! Vertel eens even ALLES over jezelf!
“Hey ik ben Elienne (spreek uit als Eline), 22 jaar, woonachtig in Tilburg, single en studeer de master Rechtsgeleerdheid aan de Universiteit van Tilburg. Wat voor ‘soort’ meisje ik ben? Ik ben eigenlijk iemand met twee verschillende kanten. Aan de ene kant kan ik mezelf wel plaatsen bij de categorie ‘Tomboy’; ik ben namelijk wel van het stoere, ruige, fanatieke ‘laten we van een waterval springen’-achtige, maar ik kan daarnaast ook wel ‘meisje-meisje’ zijn. Zo vind ik het ook leuk om bij gelegenheden een leuk jurkje met hakken uit de kast te trekken en de modetrends een beetje bij te houden.”

Fitgirl Friday – Elienne (9)“Aspire to inspire”, staat in je BIO op Instagram. Leg uit?
“Haha, de zin klinkt zo heel filosofisch en misschien is de gedachte erachter ook wel een beetje zo. Wat ik ermee wil zeggen is dat bij het hebben van een fitte of welke andere levensstijl dan ook, het belangrijk is dat je het niet doet voor het vermaak van anderen, maar dat je het doet voor jezelf. Met ‘Aspire’ bedoel ik dan ook dat je jezelf een doel voor ogen houdt, waar jij jouw voldoening uit denkt te kunnen halen en daar dan ook helemaal voor wilt gaan. Met het ‘Inspire’ gedeelte hoop ik vervolgens mijn interesses te kunnen delen met andere mensen, zodat ze gaan nadenken over hun eigen interesses en deze uiteindelijk weten te creëren en na te streven.”

Hoe is de liefde voor een sportieve en gezonde levensstijl ontstaan?
“Ik ben eigenlijk altijd al erg sportief geweest. Op de basisschool en de middelbare school kon ik me altijd super erg verheugen op de gymlessen. Met name sprinten, hoogspringen, verspringen en speerwerpen vond ik heel erg leuk om te doen. Ook heb ik drie jaar op tennis gezeten toen ik zeven was. Mijn echte ‘fit journey’ begon echter twee jaar geleden toen ik een beetje gesetteld was op kamers in Tilburg. Ik had toen meer vrije tijd en kon dit opvullen met sporten. Ik kwam daar in aanraking met een studentensportvereniging die zich vooral focust op krachttraining voor zowel mannen als vrouwen. Na een tijdje merkte ik steeds meer dat mijn lichaam begon te veranderen en dat ik me steeds beter, lekkerder en energieker ging voelen. Een gevoel wat ik nu (en ik denk dat meer mensen dit kunnen beamen) niet meer kwijt wil!” 

Waar sport je meestal? Want op je IG-foto’s lijkt het net of je vooral thuis sport.
Ik ben doordeweeks altijd te vinden op de sportschool bij de Universiteit van Tilburg. In het weekend reis ik nog wel eens naar huis, maar ik merkte al snel dat ik het sporten dan enorm miste. Ik kon wel wat push-ups doen, maar ik werk toch liever met wat ijzer in mijn handen. Dus toen besloot ik ongeveer een jaar geleden om wat apparatuur aan te schaffen, zodat ik in de weekenden als ik dan een keertje thuis was ook daar met gewichten kon werken. Wat dat betreft heb ik nu het beste van twee werelden haha!”

Wat is je doel? Ben jij eind van dit jaar dé fitgirl van Nederland?
“Ik denk niet dat er zoiets bestaat als het zijn van dé fitgirl van Nederland. Voor mij gaat het daar in ieder geval niet om. Fitness betekent voor mij niet het hebben van het beste lichaam of de meeste volgens hebben op Instagram of andere social media. Het is meer het vinden van een balans voor mezelf waar ík me prettig en comfortabel bij voel en gewoon lekker in mijn vel zit!”

Goed antwoord! En heb je iemand die je heel erg inspireert?
“Oef, ik denk niet dat ik maar één iemand heb als grootste inspiratie. Het leuke van bijvoorbeeld social media is juist dat je zoveel andere fitgirls voorbij ziet komen, met ieder hun eigen boodschap/doelen of interesses dat het erg leuk is om daar inspiratie uit te halen! Maar als ik dan toch wat namen moet opnoemen, zou ik zeggen dat ik van eigen bodem Sandra Prikker en buiten Nederland Paige Hathaway, Emily Skye en Anllela Sagra.”

Waar ben je het meeste trots op van je lichaam?
“Toch wel mijn billen en benen! Als ik progressie foto’s van mezelf terug zie, is dat namelijk het gebied waar ik het meest in ben gegroeid. Bovendien is het trainen van je onderlichaam vaak het zwaarst, omdat het resultaat daar wat langer op zich laat wachten en je er dus harder voor moet werken. Begin je eenmaal resultaat te zien, dan tovert dat wel even een grijns op mijn gezicht haha.”

NFitgirl Friday – Elienne (7)iet alleen op jouw gezicht haha! Wat is de meest opvallende reactie die je ooit hebt gehad?
“Ik krijg wel eens berichten van jongens of ik met ze wil trouwen.”

Haha oké. En wat staat er nog op je bucket list voor dit jaar
“Een rondreis van 2-3 maanden met mijn beste vriendin door Azië (helaas staat dit pas voor volgend jaar op de planning) en het bezoeken van de historische stad Pompeï in Italië (het liefst met mijn vader, want we zijn beiden gek van geschiedenis!).”

Hoe zie jouw ideale man er uit?
“Hmm, ik vind bescheidenheid erg aantrekkelijk, sportiviteit uiteraard en iemand die al een beetje een idee heeft wat hij in het leven wil bereiken, een doel of passie. Iemand die lekker down-to-earth is en niet teveel naast zijn schoenen loopt.”

Wat is voor jou een ‘no-go’ op het gebied van flirten?
“Ik denk dat het een beetje afhangt van de persoon, de situatie en zijn charmes. Zelfverzekerdheid, spontaniteit, goed oogcontact (geen crazy eyes..) en een leuke lach zijn denk ik het belangrijkste. Zou iemand me dan willen aanspreken, dan moet hij in ieder geval niet met zo’n corny openingszin aankomen als: ‘De hemel moet wel in paniek zijn, want ze missen een engeltje’, of ‘Heb je een TomTom voor me, want ik verdwaal in jouw prachtige ogen’. Het heeft niet per se origineel te zijn, zolang het in ieder geval niet zo’n irritante standaard openingszin is.”

Haha, oké, knoop het goed in je oren guys. Thanks Elienne voor je tijd en succes verder, we houden je in de gaten! Dan nu mijn laatste vraag: Wil je met me trouwen?
“Haha doeeeei Tommie!”

 

 

 

 

tags:
Total
8
Share