Fitgirl Friday: Amy Emmelie

CREDITS: IG @Amyemmelie
Ladies

Het kan vrijdag zijn en het kan vrijdag zijn, maar vandaag is het toch écht Fitgirl Friday. En niet zomaar Fitgirl Friday, want de lady die we vandaag in de spotlights zetten is er eentje uit de categorie crème de la crème. Haar naam is Amy Emmelie en dit is ons verhoor met haar:

AmyEmmelie FitgirlFriday

Interview met Amy

Zoals dat hoort stellen we ons even voor. Ik ben Tommie, wie ben jij?
“Ik ben Amy, 23 jaar en woon vlakbij Leiden. Ik zou mezelf omschrijven als iemand die 24/7 bezig kan zijn met haar interesses en ik ben continu aan het kijken wat daarin beter kan. Het is niet snel goed genoeg. Dat geldt voor fitness, maar ook voor andere dingen waar ik plezier uit haal (mijn werk of andere hobby’s, zoals interieurstyling). Voor andere mensen kan dat wel eens irritant zijn, maar als ik me daar niet op kan richten ga ik me vervelen en voel ik me nutteloos. Tot een aantal jaar terug was ik altijd bezig met paarden (paardenmeisje, jup..), maar toen dat is gestopt heeft fitness zich ontwikkeld tot mijn nieuwe passie. Ik ben daarna met Instagram gestart en daar kan ik ook veel energie in kwijt.”

Klinkt goed! Laten we beginnen:

1. Waar komt de ambitie vandaan om zo met sport/health bezig te zijn? 
“Het leuke van fitness vind ik dat je precies hetgeen terugkrijgt wat je erin stopt. Als jij maar een klein beetje effort in je work outs en dieet stopt, zullen de resultaten ook niet spectaculair zijn. Andersom, als je er volle bak voor gaat zie je zeker resultaat. Het dwingt je (mij, in ieder geval) om kritisch naar jezelf te kijken en hiervan te leren. Je kan wel gefrustreerd zijn, omdat je niet de resultaten ziet die je wilt. Maar als jij je work outs op je gemakje doet en stiekem twee zakken chips wegwerkt terwijl niemand kijkt, dan gaat het nooit werken. Ik spreek uit ervaring, haha. Maar als je eenmaal de knop om hebt gezet, is het een heel goed gevoel om na een tijd in de spiegel te kijken en trots te zijn op jezelf en op je lichaam. Daarnaast vind ik het ook gewoon fijn om na m’n werk mijn hoofd even leeg te maken in de sportschool en nergens aan te hoeven denken.

AmyEmmelie FitgirlFriday7

Wat health betreft.. In mijn directe omgeving zijn veel ziektes voorgekomen en ik vind het belangrijk om hier bewust mee bezig te zijn. Niet denken: “Mij overkomt dat niet”. Ik denk dat je je gezondheid nooit als vanzelfsprekend mag beschouwen. Je lichaam is het enige wat je écht hebt en dat is best een investering waard, op elk denkbaar gebied. Ik ben er ook van overtuigd dat er een directe relatie is tussen voeding en vele ziektes. Dat gezegd hebbende: ik ben een gigantische foodlover en eet met alle liefde een supersized burger met patat, maar het grootste gedeelte van de tijd let ik op mijn voeding en eet ik gezonde producten.”

Geen speld tussen te krijgen. Bam: 85 punten!

2. Zie je jezelf als echte fitgirl?
“Ik leg de lat hoog voor mezelf. Het kan in mijn ogen allemaal nog veel beter, dus om te zeggen dat ik mezelf nou zie als een fitgirl: nee, niet echt. Ik ben (nog) niet zo strak, droog getraind of heb nog niet zo’n topfiguur als de meeste meiden die ik zelf beschouw als ‘fitgirls’. Ik sta voor mijn gevoel nog erg aan het begin. Maarrrrr, er wordt aan gewerkt.”

Pfuu, geen zelfkennis 😉  Wij vinden je absoluut een fitgirl! 78 punten.

3. Hoe zie jij de ‘fitgirl-scene’ over 1 à 2 jaar voor je?
“Ik denk dat de balans tussen sporten, gezond eten en ontspannen belangrijker wordt. Nu is de voornaamste reden dat mensen gaan sporten om hun uiterlijk en daardoor is het nu nog verleidelijk om door te slaan: te veel sporten, te weinig eten, te weinig rust. Meestal zie je wel dat er dan een ‘tegenbeweging’ in gang komt. Nu zie je voorzichtig al steeds meer dat de ontspanning een minstens net zo belangrijke rol gaat spelen: in de vorm van yoga, pilates, maar ook gewoon lekker een dagje níet hoeven sporten. Ik denk dat dit zich steeds verder uit zal breiden.”

Nul fout, helemaal mee eens: 90 punten.

4. Hoe ziet jouw ideale man er uit? 
“Iemand die ‘supportive’ is en waar je echt een team mee kan zijn. Ik vind het super als je elkaar aanvult en elkaar blijft stimuleren om overal het beste van te maken. En qua uiterlijk: lang en donker haar. Mooie ogen zijn ook een pluspunt. Heb ‘m gelukkig al gevonden!”

Haha, alle lange ‘supportive’ mannen met donker haar gaan even recht op hun stoel zitten. Kijken in de spiegel, beslissen dat ze best prima ogen hebben en lezen verder.. Oh.. Maar good for you ;-). 82 punten!

5. Waar knap je echt heel hard op af?
“Arrogantie. Het is aantrekkelijk als iemand zelfverzekerd is, maar too much vind ik persoonlijk niks. En, een fenomeen dat op social media helaas nogal eens voorkomt: ‘dick pics’. Ik snap oprecht niet waarom iemand zichzelf zo voor schut zet en ik denk ook niet dat er ooit een vrouw heel gelukkig is geworden van een ongevraagde foto van iemands geslachtsdeel.”

Logisch dat je daar op afknapt. Het is steeds weer schrikken en het is gewoon vuil. Dat iemand zo iets doet. Bah, arrogantie. Moet er ook niks van hebben. 81 punten 😉

6. Wanneer heb je voor het laatst heel hard om jezelf gelachen? 
“Ik ben nogal onhandig, dus om mezelf lachen doe ik regelmatig. Als ik over mijn eigen benen struikel of tegen een tafel aan loop. Het meest recente was vorige week, denk ik; na afspraak bij de tandarts, waarbij ik was verdoofd, had ik geen zin om te wachten tot de verdoving was uitgewerkt en ben ik direct gaan lunchen met mijn vriend. Dacht dat het prima ging, tot m’n eten rood kleurde. Hele lip kapotgebeten. Zo dom. Heb de hele week met een onderlip gelopen die eruit zag als een gepofte aardappel, terwijl er niks aan de was geweest als ik even had gewacht tot de verdoving was uitgewerkt. Niet echt fancy, maar shit happens.”

Hahaha, goed verhaal. 80 puntjes.

AmyEmmelie FitgirlFriday8

7. Wat is het gekste dat iemand je ooit heeft gestuurd?
“Op Instagram heb ik weleens via DM het ‘aanbod’ gehad of ik voor 30.000 USD drie nachten met hem door wilde brengen in Dubai.”

En wat zei je? “Mag m’n vriend mee, dan maken we er gelijk een weekendje weg van?” Score! 87 pnt.

8. Hoe ziet jouw ideale zaterdag er uit?
“Niet te lang uitslapen, samen met mijn vriend een gezond ontbijt maken en dan naar de sportschool voor ‘legday’ en cardio. Daarna nog even wandelen over het strand (is vlakbij voor ons) en ‘s avonds uiteten en naar de film of nog wat drinken. Niet heel spannend dus, maar dit maakt me super blij.”

Tranquilo! 75 puntjes.

9. Wat staat er bovenaan je bucketlist?
“Een reis door Australië en Nieuw-Zeeland. En dan alles meepakken; van backpacken door de bush tot mooie hotels in de steden bezoeken en daar het uitgaansleven ontdekken.”

Heel vet, sowieso doen! 78 punten.

10. Waar en hoe zie je jezelf over 3 jaar?
“Ik wil mezelf blijven ontwikkelen op alle vlakken die me interesseren. Dat geldt dus voor mijn huidige baan maar ook op fitness- en voeding gebied. Ik ben me momenteel aan het verdiepen in opleidingen en cursussen over sport/voeding, maar er is zo veel interessants dat ik eerst een fatsoenlijk plan moet maken en moet bedenken waar ik ga beginnen. Ik ben onlangs verhuisd en een nieuwe baan begonnen, dus nu heb ik qua tijd weer de ruimte om me hiermee bezig te houden.”

Go for it! 80 punten!

https://www.instagram.com/p/BRIHGVEh9Au/

https://www.instagram.com/p/BMuMDmlAlX-/

tags:
Total
1
Share