Fitgirl Friday: Alicia

Let’s take it to ‘the next level’! Want onze fitgirl van vandaag is natuurlijk zo fit als een hoentje, maar ook onderneemster van haar bedrijf ‘Next Level Lifestyle’. Meet: Alicia Sofia!

Interview met Alicia

Alicia is 28 jaar, woont in Rotterdam, maar is afkomstig uit Colombia. Kijk, dat klinkt interessant! Alicia heeft een vriend, maar ze heeft naar eigen zeggen de grootste relatie toch wel met haar bedrijf. “Daar ben ik namelijk zeven dagen per week mee in de running. Een enorme passie voor trainen en ondernemen kun je wel zeggen.”

Vertel eerst maar eens even over je werk dan!
‘Next Level Lifestyle’ is de naam van mijn bedrijf, waarbij ik een ieder die zich hier tot aangetrokken voelt, wil meegeven dat je op je eigen level kunt streven naar een optimale levensstijl en vooral dat er geen goed of fout bestaat. Wat mijn training onderscheidt, is dat ik niet alleen vanuit het fysieke aspect werk maar ook de mentale kant weet te raken bij mijn klanten, waardoor de confrontatie met hun ‘eigen ik’ heftig is, maar zorgt voor helderheid en oprechte kracht van binnen uit. Aldus, mijn klanten. Iemand op deze twee vlakken zien groeien is echt heerlijk!”

Hoe is jouw liefde voor (gezond) leven ontstaan?
“Sport betekent alles voor mij. Het vertaalt jouw persoonlijke karakter en kan je uitdagen obstakels tijdens de workout, maar ook in het dagelijks leven, te overwinnen. In 2013 is er een goedaardig tumor geconstateerd in mijn hoofd die gelukkig goed onder controle te houden is, in combinatie met de medicatie. Ondanks dat ik fit ben, gezond eet en goed voor mezelf zorg, heb ik hier mee te maken. Het streven naar gezond leven ten opzichte van het hebben van een sixpack wil ik dan ook zoveel mogelijk uitstralen. Je van binnen goed voelen is veel meer waard dan uiterlijk, fysieke schijn.”

Heftig! Wat is jouw ultieme manier om fit te blijven?
“Discipline! Met mijn huidige werk week zou ik kunnen onderdompelen in alle trainingen die ik geef. Meestal is er geen ‘tijd’ om zelf te trainen. Ik stel dus wekelijks doelen en hou me hier ook aan! Ook als dat betekent dat ik na tien uur in de avond zelf moet trainen of een keer zes uur ’s ochtends aan de bak moet! Daarnaast moet je vooral doen wat je leuk vindt. Wij als mens, zijn snel geneigd om te kopiëren wat de ander doet. Want als dat voor de ander werkt, dan zal dat voor mij ook wel werken toch? Kies dus echt iets wat je leuk vindt om te doen. Voor het trainen van de marathon in 2013 was dat hardlopen. Nu is dat vooral krachttraining en soms hardlopen. That’s it!”

Heb je de ambitie een ‘bekende fitgirl’ te worden?
“Bekend is een groot woord. Met het bereik dat ik heb, wil ik wel inspireren met mijn visie op sporten, gezond leven en gelukkig zijn met wie je bent. Hoe meer, hoe beter! Oké, misschien dus toch de ambitie om m’n bereik te vergroten, maar niet zo zeer als fitgirl, meer als trainer en ondernemer.”

New York, Barcelona of Rotterdam?
“Alle 3! Ik ben natuurlijk woonachtig in Rotterdam, maar verliefd op alle 3 deze steden. Ik heb al ontzettend veel reizen gemaakt, maar deze steden hebben mijn hart gestolen. De vibe, de mensen, (werk)–cultuur, eten. Hier haal ik zo veel inspiratie uit! In juni vertrek ik weer voor een week naar New York. De steden staan in m’n bio, omdat ik hier voornamelijk mee wil aanduiden dat je best verder mag denken (én dromen) dan waar je nu staat. Of misschien switch ik wel ooit van stad ;-)”

Oké, wat zijn je favoriete plekjes om te eten in deze steden?
“In Rotterdam ben ik vaak te vinden bij ‘The Tea Lab’ voor de Chili Prawn Salade, kan ik gelijk even m’n administratie bijwerken. In Barcelona schiet ik, na aankomst, direct door naar ‘Flax and Kale’. Een echte aanrader voor ‘health freaks’, die graag verleid willen worden door mooi opgemaakt eten. En in New York was ik niet weg te slaan bij Starbucks voor m’n opkikker, maar genoot ik daarnaast echt van het ontbijt bij ‘Essen’ en super energieke veggie lunch bij ‘Dig inn’ (beide in midtown Manhattan).”

In het kort, hoe spendeer jij je weekend het liefste?
“Training geven, zelf trainen, koffie drinken hier, lunch eten daar. Dus naast de trainingen wat quality time met vrienden en familie!”

Wat heb je nog op je bucket list staan en wil je dit jaar écht kunnen doorstrepen?
“Voor de tweede keer ga ik naar New York, ontzettend veel zin in natuurlijk! Daarnaast wil ik mijn eigen ruimte realiseren voor de trainingen die ik aanbied. Ik zit vol met ideeën en wil opgedane ervaringen middels mijn eigen ruimte kunnen uiten. Zo veel zin in!”

Klinkt als ene mooi vooruitzicht! Succes en thanks, we gaan je volgen!

Source :

Alicia Sofia IGESSENTIALSMEER ESSENTIALS