Een skypool als ‘brug’ tussen twee gebouwen

Ben jij iemand die eigenlijk niet zo van zwemmen houdt? Dan zal dit hoogstwaarschijnlijk je mening doen veranderen. Want zwemmen is meer dan alleen wat baantjes trekken en het opdrogen in de warme zon. Zeker wanneer je besluit om een duik te nemen in het buitenzwembad van het appartementencomplex Embassy Gardens in Londen.

World’s first glass sky pool

Waarom zo’n opwelling over dit zwembad? Het bevindt zich namelijk tussen twee verschillende appartementencomplexen en wordt gezien als een soort brug tussen beide gebouwen. Even een baantje trekken en je bent bij de buren.

Het zwembad is volledig transparant en is 27 meter lang, vijf meter breed en ongeveer 1,20 meter diep. Het glas heeft een dikte van acht inch, wat echt wel nodig is om er voor te zorgen dat jij en liters water naar beneden vallen. Bij het zwemmen in dit waanzinnige bad kan je genieten van een onwijs mooi uitzicht op het Palace of Westminster en de London Eye. Daarnaast is het voorzien van een zomerse bar, ligstoelen en een spa. Helaas is het zwembad alleen voor privé-gebruik voor de bewoners. Mocht je jezelf graag in dit bad willen onderdompelen, zul je toch eerst moeten overwegen om een appartement te gaan huren in een van de complexen. Afgelopen september zijn ze in de verkoop gegaan en het plan is dat het gehele gebouw in 2019 klaar is.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS