Fila komt met Throwback collectie voor voorjaar 2016

Fila is bezig met een keiharde comeback en komt met zijn Throwback collectie het voorjaar van 2016. Deze lijn is een eerbetoon aan de tennis-roots van het merk uit de jaren ’70 en ’80. Bucket hats, sweaters en overalls zijn allemaal terug te vinden in deze release, met de bekende rood, wit en marine kleuren combinatie.

Fila’s Throwback collectie

Fila is een stuk actiever dan een paar jaar geleden, het street-fashion brand wil terug naar de top en doet dit met een een greep uit de oude doos. De frisse en vrolijke tinten doen van het straatbeeld van de jaren ’70 en’ 80 van de vorige eeuw zijn terug! Oké, de prints en dat maffe visserhoedje zijn nogal over-de-top, maar als je het combineert met wat rustige kleding, moet het wel goed komen!

Fila

De eerste Fila shop werd in 1911 al geopend in het Noord-Italiaanse Biella. De Fila-broers hadden nooit kunnen weten dat hun kleding zó populair zouden worden. Na vele successen eind vorige eeuw is het merk in de vergetelheid geraakt. Inmiddels is Fila lijkt zich met een aantal mooie collecties te herpakken en doet opnieuw een poging binnen de scene zijn plaats te herwinnen.

Fila, oorspronkelijk kleding verschaffend voor de lokale bevolking van Biella, werd groot in de jaren ’70. Het merk ging zich focussen op prominente sporten van die tijd. Voornamelijk tennis en manager director Enrico Franchy versterkte zijn team op twee, achteraf, cruciale plaatsen. Pier Luigi Rolando als innovative designer en techniek director Alessandro Galliano. Dit drietal zorgde er gezamenlijk voor dat Fila uit zou groeien tot een grote speler in de kleding wereld.

Fila is sinds 2004 een Zuid-Koreaans bedrijf door een buy-out van het managing team. De Zuid-Koreaanse divisie nam 100% van de aandelen de sportgoederen fabrikant over, creëerde Fila Korea en dat is het vandaag de dag nog steeds.

Source :

highsnobietyESSENTIALSMEER ESSENTIALS