FIFA14

Sinds afgelopen donderdag is de langverwachte FIFA14 verkrijgbaar in Nederland. Het razend populaire spel zal menig vrouw de gelegenheid hebben gegeven om te gaan shoppen dit weekend. Want de mannen waren vast niet weg te slaan bij hun spelconsole. En dat net nadat ze al een week lang GTA V zaten te spelen. Maar het leuke van FIFA is dat je het met je vrienden op de bank kan doen. Bak bier erbij en je bent de hele avond zoet.

Nieuw in FIFA14

Zoals je wel kan verwachten is het spel weer net iets realistischer geworden. In FIFA14 zijn de bewegingen van de spelers natuurlijker en geavanceerder. De spelers anticiperen zich op jouw spel, een betere artificial intelligence dus. Ook zul je nu duidelijker het verschil merken tussen de bewegingen van bijvoorbeeld Christiano Ronaldo en Zlatan Ibrahimovic. Ook je medespelers zullen beter met je samen kunnen spelen, omdat ze ‘leren’ van jouw manier van spelen.

Een andere belangrijke nieuwe feature in FIFA14 is het afschermen van de bal. Veel teams, en met name Fc Barcelona, spelen op balbezit. Als een tegenstander de bal probeert af te pakken kun je in FIFA14 beter dan ooit de bal afschermen door je armen te gebruiken en/of je gewicht te gebruiken. Nou ja, die van de spelers dan.

Verder hebben ze de balfysica aangepast. Tijdens een schot op het goal vliegen de ballen er natuurlijker in, of naast. Aan de ene kant heb je de mogelijkheid om mooiere goals te maken, maar aan de andere kant is het wel moeilijker om te scoren. Afhankelijk van je positie op het veld, de positie van je benen en de rest van je lichaam kun je verschillende schoten maken. Draaiende ballen, reizende ballen, dalende ballen, zwabberballetjes, enz..

Ten slotte is zijn de visuals weer verbeterd en zijn er nieuwe functies zoals het Coop-seizoen en is de wedstrijdmiddag uitgebreid. Ook is het scouten van spelers in de career-mode flink uitgebreid. Je zal dus echt een neus voor talent moeten hebben wil je de juiste spelers scouten.

Manify wenst je veel plezier met FIFA14 en voor de vrouwtjes een tip: Koop een mooie strak minirokje, dan krijg je ‘m nog eens van de bank in deze tijden..