Amerikaanse start-up lanceert een 1000pk elektrische Batmobile

Let op, dit is de tofste auto die je vandaag zult zien! Een net opgestart Californisch bedrijf genaamd ‘Faraday Future’ heeft namelijk zojuist een waanzinnige elektrische auto aan de wereld laten zien. Anderhalf jaar lang hebben ze het proces geheim weten te houden en afgelopen maandag hebben ze dan eindelijke de elektrische auto onthuld tijdens de CES in Las Vegas.

FFZERO1

Het prototype staat bekend onder de naam ‘FFZERO1’. Hij beschikt over 1000 pk waarmee hij binnen 3 seconde de 100 km/h heeft aangetikt. Daarnaast heeft hij een topsnelheid van maar liefst 321 km/h.
Daarnaast beschikt de elektrische auto ook over een zogenoemd Variable Platform Architecture (VPA). Dit is een batterij die gecreëerd is door een bedrijf die de grootste en de beste batterijcellen van de wereld produceert. Helaas is het nog niet duidelijk hoelang de batterij meegaat, maar als we Faraday Future mogen geloven, is dit een fantastische ontwikkeling op het gebied van elektrische auto’s.

De elektrische auto ziet er erg futuristisch uit en heeft wat weg van een ‘Batmobile’. Dit komt vooral door de gestroomlijnde vorm en het glazen dak. Daarnaast heeft hij alleen zitplaats voor de bestuurder. Maar daardoor beleef je wel een ultieme rijervaring.
De hele auto is verbonden met het internet. Dit geeft de bestuurder de mogelijkheid om zijn smartphone in het stuur te plaatsen en op deze manier te rijden met een digitale copiloot. Nice!

Faraday Future heeft daarnaast ook erg veel aandacht besteed aan het interieur. Het bedrijf vindt comfort namelijk erg belangrijk. Zo hebben ze zich laten inspireren door de NASA en hebben ze de bestuurdersstoel zo ontworpen dat de bestuurder minder snel vermoeid zal worden en een gevoel van gewichtloosheid kan bereiken.

Tenzij je een Chinese miljardair bent, zul je waarschijnlijk nooit in de FFZERO1 kunnen rijden. Maar niet getreurd. Het bedrijf is bezig met het maken van een 3D filmpje waarmee je toch een klein beetje de beleving kunt ervaren. Tot die tijd zullen we het moeten doen met dit toffe filmpje om een indruk te krijgen:ESSENTIALS