Designer Tom Ford komt met 8 geboden omtrent mannenmode

Designer Tom Ford en webshop Mr. Porter slaan de handen ineen met een nieuwe herencollectie. Om dit te vieren slaat Ford zijn modeboekje open. Dit is niet een dit-mag-je-wel-of-niet-dragen-dagboek, maar voornamelijk een persoonlijke blik op mode van een deskundige. Listen up, gents.

In de collectie die de twee hebben neergezet, zie je dan ook voornamelijk de persoonlijke mening van designer Tom Ford terug. De collectie is behoorlijk uitgebreid en heeft genoeg variatie. Je kan wel stellen dat er voor ieder wat wils is. Naast de nieuwe lijn heeft de beste man acht geboden op een rijtje gezet omtrent mannenmode. Van simpele zwarte en witte shirts tot volledige dess codes en geurtjes.

First, relax. Style and fashion should enhance your life and not cause you more stress.” – Tom Ford

Designer Tom Ford’s blik op mode

All black everything

Meneer Ford draagt vaak zwart en dit doet hij omdat hij zich er comfortabel en zelfverzekerd in voelt. Echter zegt hij dat deze look misschien niet voor iedereen werkt. Laat je dus ook niet vertellen waar jij je wel en niet prettig in zou moeten voelen. Dit kan je prima zelf aanvoelen en pas als jij er zelf volledig achter straat, straal jij de zelfverzekerdheid uit die je wilt overbrengen.

Suits

Meneer Ford heeft zijn persoonlijke voorkeuren betreft een net jasje. Zo moet het jasje structuur bieden, een goede schouder hebben en een royale revers. Volgens de designer is het belangrijk dat jij je zelfverzekerd voelt in een jasje en de jaren met het juiste jasje er vanaf vliegen. Brede schouders, smal middel en smalle heupen. Dat is wat het jasje allemaal voor je kan betekenen.

“Always keep your suit jacket buttoned. It will take 10lb off of you in life and especially in photo’s.” – Tom Ford

Wit overhemd

Het is vers, het is clean en volgens Ford kan een wit overhemd onder een zwart pak vuurwerk creëren. Zelf zegt hij er scherper uitziet en wat meer georganiseerd. Daarnaast kan hij helemaal wild worden van Franse manchetten en manchetknopen. Dit zijn vrijwel één van de weinige items die mannen tijdens klassieke gelegenheden kunnen dragen op het gebied van mannensieraden.

Dresscode-Black-Tie-1

Avondkleding

Volgens designer Tom Ford is de nacht de enige plek voor mannen om zich extravagant te kleden en er toch klassiek uit te zien. Zo steekt zijn persoonlijke avondkleding heel anders in elkaar dan de outfits die hij overdag uit de kast plukt. Ford is zeker niet bang en trekt zijn avontuurlijke velvet jasjes uit de kast als eenmaal de lantaarnpalen uit gaan en de nachtdiertjes tevoorschijn komen.

Knitwear

Persoonlijk draagt de beste vent bijna geen gebreide truien. Volgens Ford staan deze in het teken van kwetsbaarheid en rust. Als hij zich kwetsbaar voelt in een item, sluit dit niet echt aan bij zijn persoonlijke stijl. De stijl waarin hij voornamelijk zelfverzekerdheid naar buiten brengt. Dit is echter een persoonlijke keus en als je even de temperatuur in de gaten houdt komende weken, weet jij net zo goed als ik dat comfi truien cruciaal zijn.

Dress codes

Op gebied van dress codes houdt Tom Ford van duidelijkeid. Dien je een pak te dragen, black tie, een jurk of je foute kersttrui? Zet het duidelijk op de uitnodiging als je deze meneer erbij wilt hebben. Op deze manier ontstaan er geen misverstanden en weten alle partijen waar ze aan toe zijn.

“I think being overdressed is better than being underdressed.” – Tom Ford

Parfum

We kunnen wel stellen dat Ford een groot fan is van parfum. Met in zijn huis om de aantal meter een flesje parfum, kan je je misschien wel voorstellen hoe zijn huis ruikt. Hij kiest voor een heerlijk luchtje waar vrijwel niemand over kan klagen. Hij ziet het eerder gebeuren dat mensen in zijn nek gaan hangen om even rond te snuffelen.

Last but definitely not least

Ford geeft ons allen wat vriendelijk advies mee over mode. Hij zegt dat iedereen moet relaxen. Mode is er om je leven te verbeteren en niet om het zwaarder te maken. Meneer Ford laat ook weten dat jij er op je best uit ziet als je uitgerust bent. Zoek iets waar je de dag mee kan afsluiten en deze rust zal je de volgende dag ook weer uitstralen.

“Find something that works for you and helps to clear your head and then everything will seem easier. Or at least it will all seem less painful.” – Tom Ford

Total
1
Share