Manchetknopen | Suit Up Tuesday

Vorige keer: De Paraplu

Manchetknopen

Ze worden soms als oubollig en formeel gezien en daardoor dus enorm ondergewaardeerd. Dat is enorm zonde. Waarom zou je manchetknopen moeten dragen? Een betere accessoire als finishing touch voor je outfit is er eigenlijk niet. Stijlvol, geraffineerd en onderscheidend. Precies zoals je zelf ook bent inderdaad en dus moet jij gewoon manchetknopen hebben.

Zoals vele accessoires voor de man zijn ook manchetknopen trend onderhevig. Tegenwoordig zijn er vele stijlen, van formeel tot iets meer casual. Silk Knots (zijden knopen) zijn goed betaalbaar en kun je gewoon op kantoor dragen. Voor formelere events kies je bijvoorbeeld voor titanium. Wil je echt uitpakken dan laat je je manchetknopen maken door een specialist. Kijk uit met plastic en “grappige” manchetknopen. Het is een stijlvol accessoire, draag het ook stijlvol.

Manchetknoop kiezen

Een manchetknoop zegt iets over wie jij bent. Let dus op de volgende details bij het dragen en aanschaffen van manchetknopen.

  • Manchetknopen - ShutterstockNeem je garderobe door voordat je manchetknopen gaat aanschaffen. Manchetknopen moeten een bepaald contrast creëren maar wel de balans houden in je outfit. Draag je dus veel kleuren en prints, dan kies je voor rustige en eenvoudige manchetknopen. Andersom geldt natuurlijk dat wanneer je veel zwart, grijs en wit draagt, je best een beetje mag experimenteren met kleur en textuur in je manchetknopen.
  • Voel je er goed bij en zorg dat het bij je persoonlijkheid past anders ga je ze niet dragen.
  • Kies de juiste manchetknoop voor je stemming en gelegenheid. Heb je bijvoorbeeld een sollicitatie, hou je manchetknopen dan rustig en niet al te opvallend. Ga je trouwen, laat dan bijvoorbeeld jullie initialen en de kleur van het boeket of het thema van je bruiloft in je manchetknopen verwerken.
  • Houdt rekening met de kleur van je manchetknoop in relatie tot je overige accessoires. Zilver horloge? Zilveren dasspeld en manchetknopen.

Een opvallende manchetknoop is echt een gespreksstarter. De subtielste details in een outfit zeggen het meest over degene die het draagt en dat ben jij in dit geval. Maak een statement met je manchetknopen en laat mensen om je heen zien wie je bent, beste Manifiër 🙂

Total
0
Share