Deze baardstijl past het best bij jouw gezichtsvorm

Je baard laten staan is anno 2018 nog steeds hip. Maar voordat je enthousiast mee doet aan deze trend, is het slim je even te verdiepen in welke baardstijl bij jou past. Een baard is namelijk net als je kapsel, kleding en schoenen: het moet bij je persoonlijkheid én uiterlijk passen.

Welke baard past bij jou gezicht

Hoewel bij de één een dikke, volle baard mega vet staat, hoeft dat niet te betekenen dat dat bij jou ook zo is. Bij ieder gezichtstype past ook een andere baard. Iedereen heeft verschillende eigenschappen en een bepaald model kan deze eigenschappen benadrukken of juist verdoezelen.

Pro tip: En als je amper baardgroei hebt, dan kun je jouw baardgroei stimuleren. Door nieuwe baardharen te activeren, de juiste voedingsstoffen binnen te krijgen en de conditie van je huid te verbeteren wordt jouw baard voller. Een baardserum is daar je beste vriend voor: Neofollics Beard Growth Serum.

Rond gezicht

Mannen met een rond/ovaal gezicht zijn lucky bastards. Heb je een rond gezicht, dan kan je eigenlijk alles hebben. Zowel qua kapsels als qua baard. Omdat je gezicht al in balans is, heb je geen baard nodig om deze balans te zoeken maar kan je zelf kiezen welke stijl het beste bij jou past. Zo kan je gaan voor korte of lange stoppelbaard, een ronde of volle baard maar ook bijvoorbeeld de ducktail (de puntige kinbaard).

Driehoekig gezicht

Bij een driehoekig gezicht wil je de aandacht afleiden van je puntige kin. Je kan je gezicht het beste in balans brengen door een volle baard met een snor te combineren. Een slimme tip is ook om je bakkebaarden wat langer te laten groeien. Hierdoor ligt de focus meer op de breedte van je gezicht.

Vierkant gezicht

Een brede, mannelijke kaaklijn valt bij veel mannen (en vrouwen!) in de smaak. Qua baard wil je graag extra aandacht op die kaaklijn leggen, daarom kan je het beste een stoppelbaard laten staan. Net naar jouw smaak kan je een korte of wat langere stoppelbaard laten staan. De kaaklijn mag gezien worden, dus houd je baard netjes bij.

Hartvormig gezicht

Mannen met een hartvorming gezicht hebben een smal gezicht. Een volle baard laten groeien is geen slim idee, want dan lijkt je gezicht meer uit baard te bestaan dan uit gezicht. Je kan dan beter gaan voor een stoppelbaard die je kaaklijn benadrukt. Ga dus voor een korte tot medium stoppelbaard.

Lang gezicht

Als je een lang gezicht hebt moet je juist niet gaan focussen op je kin, hierdoor lijkt je gezicht alleen maar langer. Focus je daarom juist op de breedte van je gezicht: dit doe je door een volle baard te nemen. Ga voor een volle stoppelbaard of de volle hipsterbaard.

Het handige van een baard is dat je het kan gebruiken om je sterke punten te benadrukken en je mindere punten te bedekken. Belangrijk is wel dat je rekening houdt het met volgende: een mooie baard heeft onderhoud nodig. Zorg dus dat je genoeg tijd en moeite steekt in het bijhouden van je baard, want niets is lelijker dan een onverzorgde baard.

Wat voor baardstijl je ook kiest, keep it classy. 

Total
19
Share