De mooiste chelsea boots van het moment

CREDITS: Clarks

Veel tijdlozer dan chelsea boots ga je het waarschijnlijk niet krijgen. Elke periode heeft er wel een variatie op. Het model van de schoen dateert uit de late 1840’s (!) en bleef modieus tot aan de Eerste Wereldoorlog. Daarna werden ze vooral weer populair in de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw, voornamelijk in het Verenigd Koninkrijk, met The Beatles en Rolling Stones als aanvoerders. En ook nu zijn chelsea boots niet weg te denken uit het straatbeeld. We hebben de 7 tofste op een rijtje gezet.

Mooiste chelsea boots

PS by Paul Smit Classic Chelsea Boots

Deze kalfslederen chelsea boots van Paul Smit in lichte uitvoering tillen ieder outfit naar een hoger niveau. Tenzij je een trainingsbroek aan hebt. De schoenen kunnen zowel casual als smart-casual gedragen worden, maar wij zien ze sowieso het liefst onder een strakke zwarte spijkerbroek.

Bontoni Cavaliere Chelsea Boots

Het Italiaanse modehuis Bontoni heeft deze 100% lederen schoenen gemaakt met een knipoog naar de geschiedenis van de populaire schoen. In de 19e eeuw werden ze namelijk veel gebruikt voor bij het paardrijden, vandaar Cavaliere. Maar daarnaast betekent het ook ‘gentlemen’. De schoen, waarvan zelfs de zool van leer is, heeft een aardig prijskaartje. Maar dan ben je wel settled for life.

Timberland Work Boots

Timberland heeft dit model geïnspireerd op de Australische interpretatie van de chelsea boots. Dit natuurlijk met een flinke Timberland-saus er overheen, zoals de iconische gekartelde zool. In dit geval van rubber. De rest van de schoen is van donkerbruin leder en heeft een grof reliëf.

To Boot New York Caracas Chelsea Boots

Met deze Caracas chelsea boots heb je wel echt een paartje in huis hoor. Van prachtig suède gemaakt en met de hand vervaardigd in Italië. To Boot New York laat met deze schoen zien wat ze in huis hebben. Combineer de schoen met een lichte, slim-fit jeans, een donkerblauwe chino of een zwart pak. En gegarandeerd dat jij nog heel wat toffere matches kan bedenken!

Dune London Mezut Chelsea Boots

Een lager model en een wat grovere elastiek, waardoor het direct een wat meer casual uitstraling krijgt. Het bovenwerk en de voering zijn van leer en de zool van rubber. Simpel, maar heel nice als je ‘m goed combineert. Blijf met deze chelsea boots uit de weg bij boot cut jeans.

Clarks Clarkdale Gobi Chelsea Boots

Nederlanders staan bekend om het dragen van cognac schoenen in combinatie met spijkerbroeken. Helaas, want de combinatie is vaak erg saai. Maar in dit geval verre van. Deze prachtige suède chelsea boots gaan lekker met vrijwel elke spijkerbroek, maar het liefste ga je voor een slim-fit of skinny in een donkere kleur. Bijvoorbeeld donkergrijs!

 

Total
12
Share