4 Manieren om de casual outfit een upgrade te geven

Casual kleding is iets wat je in je eigen tijd draagt. Maar we begrijpen heel goed dat het moeilijk is om de grenzen te bepalen of het nou wel of niet casual is. De meeste mannen kijken graag naar het uniform en kopen een shirt wat overal bij past. Maar details horen er ook bij en kunnen de casual outfit maken.

Variatie is the key. Je hoeft niet extreme kleding te kopen om toch van je casual outfit iets opvallends te maken. De standaardstijl voor mannen is zo laag dat je echt niet de moeite hoeft te nemen om op te vallen.

Daarom, hier even…

4 manieren om een casual outfit naar hoger niveau te tillen

Lagen

Meer lagen zorgt voor een betere, casual look. Het zorgt namelijk voor een mooi totaalplaatje. Niemand zal de aandacht houden bij één stuk, omdat er zoveel is om aan vast te houden. Bij lagen betekent het eigenlijk gewoon het toevoegen van stukken aan een outfit. Het begint met de overhemd, dat de eerste laag is waarna een blazer of een jack zich als tweede laag voordoen. Zelfs een hoed of een sjaal wordt gezien als een laag of je leren laptoptas die je bij hebt.

Het enige echte nadeel van zo’n gelaagde look is dat het warmte toevoegt in de zomer waardoor je af en toe iets met je mee moet slepen.

Benadruk de accenten

Wanneer je een goed accent aan je look geeft, geef je de kijkers iets om aan herinnerd te worden. Bij accenten moet je eigenlijk denken aan alles wat niet grote stukken van je lichaam bedekken. Broeken, jassen of overhemden worden hier niet tot de accenten beschouwd.

Het kan er eigenlijk voor zorgen dat je de basisaccenten van een outfit van ‘uniform’ tot ‘uniek’ kan maken. Ruil bijvoorbeeld bruine schoenen in voor een paar felgekleurde canvasschoenen, verwissel je lederen riem voor een bretels of voeg gewoon een smaakvol sierraad toe. Maar dit alles vraagt wel om een goede matching. Sommige kleuren, uniciteit en details waar de meeste mannen een neutrale kleur voor dragen, zullen jou zeker onderscheiden van de massa.

Pas de pasvorm aan

De casual outfit mag er niet slordig uitzien dus zorg ervoor dat je de pasvorm op de juiste manier inzet op je lichaam. Je wilt namelijk niet dat mensen denken dat je een of andere luie Schwanz bent. Daarom is maatwerk ontzettend belangrijk. Maatwerk hoeft namelijk niet alleen voor een pak te zijn maar telt net zo goed voor de casual outfit. Je hoeft nou niet kapitalen uit te geven aan je vrijetijdskleding maar een paar kleine aanpassingen maken de man.

Denk bijvoorbeeld aan het omzoomen van je broek. Deze moet netjes breken waarbij de manchet licht op de bovenkant van je schoenen rust. Ook mag het kruis niet teveel hangen maar let er ook op dat het niet te oncomfortabel wordt tijdens het zitten.

Ook shirts zijn de moeite om de pasvorm aan te passen, vooral als je wat meer neigt naar de slanke kant waarbij de meeste shirts bij jou er baggy uitzien. Het ziet er namelijk niet uit wanneer een ingestopt shirt een muffin top veroorzaakt, van de stof die over je riem vallen. Vermijd ook zeker shirts met korte mouwen die veel te los om je armen zitten. Dit kan ervoor zorgen dat je er mager en zwakker uitziet.

Een paar wijzigingen kost misschien tussen de vijf en twintig euro maar pas wel eerst voordat je dit gaat doen. Misschien zijn er wel helemaal geen wijzigingen nodig.

Mixen, mixen en nog eens mixen

Het draait allemaal om afwisseling! Investeer in shirts die zonder jassen gedragen kunnen worden of juist een shirt die ongebruikelijk zijn zonder een jas, zoals een met lange mouwen. Op die manier hoef je niet telkens een overhemd met kraag te dragen. Vervang vesten of losse jasen voor blazers.

Stap eens een winkel binnen en pas eens wat aan wat je normaal nooit van je leven zou aantrekken. Ik denk dat je jezelf zult verbazen hoe goed het je eigenlijk staat. Pas dit natuurlijk wel voor de kleedkamerspiegel om de effecten van de outfit te kunnen zien.

Let wel op: wees voorbereid om wat hoofden te laten draaien en een aantal opmerkingen aan te trekken. Die afwisselinging in je kledingkast zal je goed doen.

Total
0
Share