Fashion voor de feestdagen

Het jaar 2015 loopt op zijn eind en het is, als altijd, weer om gevlogen. Voor we ons met volle overgave in het nieuwe jaar gaan storten hebben we echter nog een paar mooie feestdagen op het programma staan. De weg is vrij gemaakt om het kerstgevoel weer in onze huizen binnen te halen. Ik zie mensen ploeterend dennenbomen van hot naar her slepen, kransen met franjes voor de deuren hangen en lampen in iedere struik proppen die ze kunnen vinden. Kerstliederen op de radio, kerstmannen in winkelcentra en kerststallen op de stadspleinen. Een klein beetje burgerlijk is het wel, maar je krijgt er een hoop gezelligheid voor terug! Ook de jaarwisseling is een prima gelegenheid om je van je mooiste kant te laten zien. Je wilt je laatste avond van 2015 natuurlijk in stijl afsluiten, daarom adviseren wij: dress to impress! 

Fashion voor de feestdagen

De feestdagen zijn een mooi moment om je eens goed op te dirken en je familieleden, vrienden en random new years eve hook-ups te introduceren met jouw fashionable stijl! Er zijn een aantal outfits waarmee je deze winterdagen prima voor de dag kan komen. We categoriseren, de fashion voor de feestdagen, in vier dresscodes: tenue de ville, smart casual, casual chique en casual!

Tenue de Ville

Tenue de Ville, betekend vrij vertaald: stadskledij. Dit maakt het enigszins informeel en staat tegelijkertijd open voor eigen interpretatie. Vroeger was het gebruikelijk dat je jezelf buitenhuis formeel kleedde, dit hield in een maatpak met das en nette schoenen. Door de verandering van de tijd zou je tegenwoordig ook met een donkere jeans en mooi overhemd weg kunnen komen. Het is dus eigenlijk helemaal aan jou!

Smart Casual

Smart Casual is een chiquere versie van de dresscode casual. De enige eis die deze stijl stelt is dat je een blazer of colbert combineert met een nette jeans of pantalon. Verder ben je vrij om je creativiteit de vrije loop te laten. Op een koude kerstdag zou je bijvoorbeeld een trui met een overhemd kunnen dragen en op een toffe NYE party zou je misschien eerder voor een shirt met blazer gaan. Choose wisely.

Foto: thebestfashionblog.com

Casual Chic

Casual chic is de dresscode die je het grijze gebied doet bewandelen tussen smart casual en casual. Het idee van de stijl is dat je comfortabele kledij combineert met een chique twist. Dit geeft je de mogelijkheid met verschillende stijlitems goed voor de dag te komen. Jij bepaald hoe (in)formeel jij je wil kleden, maar uiteraard stem je dit ook af op het soort evenement dat je gaat bijwonen.

Foto: thefashiontag.com

Casual

Als je dan casual gaat, ga dan ook voor een foute kersttrui. Twee/drie jaar geleden was het een enorme rage en liep iedereen weken voor kerst al met de foeilelijke truien, maar anno eind 2015 doet zo’n trui het nog heel goed tijdens de feestdagen. Hoe kneuteriger, hoe beter!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS