Fashion trends in 2018

Fashion

Ook zullen de fashion trends in 2018 de nodige verandering eisen in je kledingkast. New year, new wardrobe, toch? Een paar trends uit 2017 sturen we met liefde de deur uit. Anderen smijten we met het nodige geweld uit het raam.

Zo nemen we afscheid van een heleboel fashion trends die er nooit hadden mogen zijn. Een paar dingen uit 2017 blijven nog even hangen en andere items zijn helemaal up-coming.

Fashion trends in 2018

Oversized

Oversized kleding hebben we in 2017 veel voorbij zien komen. Thank god is het nog niet voorbij met alle comfort. We gaan voor groter, wijder, knusser en gezelliger. Niet alleen in onze broeken, maar ook onze truien en jassen moeten eraan gaan geloven.

Met stip op één, want iedereen wordt blij van een beetje comfort.

Fluffy

De modewereld voor mannen omarmt ook steeds meer de fluffy items. Mannen dragen bontjassen, lemmy wol, harige hoeden en zelfs fluffy truien. Nu is voor heel veel mannen fluffy niet helemaal het ding, maar voornamelijk gewatteerde kleding vallen onder fashion trends in 2018.

Je ziet het de fluffyness niet aan de buitenkant, maar het is wel potverdorie warm en comfortabel.

Office versus casual

Of je nou een casual look in elkaar gooit of de Peaky Blinders style volledig nailed: allebei de stijltjes worden gewaardeerd. Echter is de lijn tussen beiden nu dikker dan vorig jaar. Hoodies en comfort in je vrije tijd en een degelijk pak uit de kast vissen voor werk.

Chunky footwear

Niet alleen de Nike air max 95 vallen tegenwoordig veel in de smaak, maar ook alle andere sneakers of boots met dikke zolen. Naast dikke zolen, worden gekartelde zolen ook steeds meer gewaardeerd, zoals bij Fila’s. Toch geen sneakerhead? De Dr. Martens zowel hoog als laag doen het trucje ook.

Basic

En met basic bedoelen we “normaal” ofwel normcore. Waar het afgelopen jaar vooral draaide om klassiek en dressed-up, draait het anno 2018 meer om wat normaler. T-shirts, jacks, jeans of chino’s en hoodies. Niet al te gek en niet al te onderscheidend. Back to basic.

DIY

De creatieve breinen onder ons hebben geluk, want in 2018 kan je al je creativiteit kwijt in je outfit. Niets is leuker dan een unieke outfit, waar niemand anders mee loopt. Een toffe illustratie op je sneakers, spijkerjasje of t-shirt? Niets is te gek.

Statement items, prints en veel kleur

Naast het normale gaan we in 2018 wel meer statement items voorbij zien komen. Een rustige outfit met een opvallende hoodie in een lekker kleurtje of printje. We schuiven all-black aan de kant en gooien wat rood in de mix. Ook met oranje en geel kom je goed voor de dag en in combinatie met zwart zit je helemaal goed.

Geen reden om je duistere deel in de kast op te geven.

Menu
Total
1
Share