Famous for a reason

De best verkochte Schotse whisky van het Verenigd Koninkrijk, The Famous Grouse, komt met een nieuwe campagne: ‘Famous for a reason’. Deze campagne staat in het teken van de nieuwe Famous Grouse fles, die de authentieke, unieke smaak en kwalitatief goede whisky van de Famous Grouse in een nieuwe jas steekt.

Famous for a reason

Te vaak wordt The Famous Grouse onderschat. True, het is niet een van de duurdere whisky’s, maar dat wil niet zeggen dat het geen goede is. The Famous Grouse staat voor een toegankelijke, zachte whisky en is daarom een van van de meest populaire Schotse whisky’s ooit. En juist omdat niet zo’n complexe whisky is kiezen ze ook niet voor een authentiek, stoffig imago en komen ze met een nieuwe moderne fles. En eerlijk is eerlijk… Dat ziet er goed uit!

Het verhaal van The Famous Grouse

The Famous Grouse is op het moment de nummer vier blended whisky van de wereld en heeft een rijk verleden dat zijn oorsprong heeft liggen in het Schotse Perth. Het verhaal van The Famous Grouse begint eigenlijk al aan het begin van de negentiende eeuw bij kruidenier en wijnhandelaar Matthew Gloag. Matthew en zijn zoon William bereiken al in 1842 hun eerste drank gerelateerde moment of fame. Ze worden namelijk uitgenodigd om wijn te schenken bij het banket van Queen Victoria bij het Scone Palace in Perth. In 1896 gaat het bedrijf, dat nu in handen is van William’s neef Matthew, zich richten op de groeiende blended markt. Matthew creëert The Grouse brand, een speciaal whisky merk dat zich richt op de veeleisende klant en Matthew’s dochter Phillippa tekent de iconische rode Schotse sneeuwhoen voor het eerste label. Door de immense populariteit en geroemde smaak wordt de Gloag family whisky onder de Schotten 9 jaar later liefkozend ‘Famous’ Grouse genoemd. Dit doet Matthew besluiten de merk naam op te waarderen tot The Famous Grouse, zoals we hem vandaag de dag nog kennen.

The Famous Grouse bleef ook aan het begin van de 21ste eeuw groeien als merk. In 2002 opende het The Famous Grouse Experience in de oudste distilleerderij van Schotland, The Glenturret. In 2006 werd het zelfs mogelijk voor klanten om de fles van The Famous Grouse te personaliseren. Tegenwoordig is The Famous Grouse toonaangevend in de whisky wereld en kent het meerdere types zoals the Finest, Smoky black, 12 years old, Gold reserve en The Naked Grouse. Ondanks dat het Schotse whisky merk flink gegroeid is en tegenwoordig in handen van The Edrington Group blijft de Gloag-visie van kracht: Alleen de beste ingrediënten zijn goed genoeg voor The Famous Grouse en bekendheid wordt verdiend en niet gezocht. Hierom is deze whisky famous for a reason!

Dit artikel is mede mogelijk gemaakt door The Famous GrouseESSENTIALSMEER ESSENTIALS