Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

You can only be a child #ONCE – Stop kinderarbeid

7 okt, 2016 - 10:00 am - 27 nov, 2016 - 6:00 pm

Gratis
schermafbeelding-2016-09-02-om-11-50-02-1170×583

Stop Kinderarbeid en Jimmy Nelson tonen de positieve impact van kinderarbeidvrije-zones met foto-expositie #ONCE

Stop Kinderarbeid presenteert de foto-expositie #ONCE. Indrukwekkende beelden van een reis naar een kinderarbeidvrije-zone in Oeganda, gemaakt door de wereldberoemde fotograaf Jimmy Nelson o.a. bekend van het boek ‘Before They Pass Away’. De expositie laat zien dat het mogelijk is om kinderarbeid uit de wereld te krijgen en wat het voor kinderen betekend om écht kind te kunnen zijn. Een kans die miljoenen kinderen wereldwijd niet krijgen, omdat zij dag in, dag uit moeten werken, vaak onder ongezonde en gevaarlijke omstandigheden. #ONCE benadruk op een positieve wijze dat je maar één kans hebt om kind te zijn. De expositie is vanaf 7 oktober t/m 27 november gratis te bezoeken in conceptstore Hutspot aan de Van Woutstraat 4 in Amsterdam.

Jimmy Nelson

Jimmy Nelson is een Britse fotograaf. Buiten dat deze man fantastisch kan presenteren, is het een van de beste én meest excentrieke fotografen die ik ken. Deze man is op 18-jarige leeftijd van zijn kostschool weggelopen en vervolgens naar Kazachstan gereisd. Vanuit daar is hij de hele wereld over gegaan en kwam hij erachter dat hij zich het meest op zijn gemak voelt bij inheemse stammen over de hele wereld. Natuurlijk wilt hij deze stammen fotograferen, maar verbaal communiceren is meestal onmogelijk. Zijn techniek is om de meest open personen van de stam uit te kiezen en deze te adoreren, op een bepaalde manier neer te zetten en na heel veel geduld te hebben gehad dé perfecte analoge foto van te maken. De andere stamleden zien dit en worden direct jaloers. Daarna is hij dagenlang zoet met het fotograferen van deze prachtige mensen, ondanks dat zij geen idee hebben wat er aan de hand is.

Foto: Jimmy Nelson

Goud in Handen & Petitie

#ONCE is onderdeel van de Campagne: Goud in Handen, van de coalitie Stop Kinderarbeid. De campagne Goud in Handen komt heel dicht bij consument. Bijna iedereen heeft tegenwoordig een laptop, mobiele telefoon of flatscreen waarin goud zit verwerkt. Je hebt dus letterlijk goud in handen. Goud waaraan mogelijk kinderarbeid kleeft. Wereldwijd werken er meer dan een miljoen kinderen in goudmijnen. De elektronicasector – één van de grootste afnemers van goud ter wereld – bestaat uit invloedrijke bedrijven die écht verschil kunnen maken. Helaas doen elektronicabedrijven nog bijna niets om kinderarbeid in de goudmijnbouw tegen te gaan. Stop Kinderarbeid accepteert dit niet en spreekt elektronicabedrijven aan op hun verantwoordelijkheid.

 

Gegevens

Begin:
7 okt, 2016 - 10:00 am
Einde:
27 nov, 2016 - 6:00 pm
Kosten:
Gratis
Evenement Tags:
,

Organisator

Stop Kinderarbeid
Website:
http://www.stopkinderarbeid.nl/

Locatie

Conceptstore Hutspot
Van Woutstraat 4
Amsterdam, Noord-Holland 1037LL Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.hutspotamsterdam.com/