Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Valtifest 2016 ‘On Fire’ – Gingers for free!

3 sep, 2016

Je hebt festivals en je hebt Valtifest. Het kleurrijke Amsterdamse Stadsfestival dat sinds 2007 elk jaar op de eerste zaterdag van september plaatsvindt op de NDSM-werf in Amsterdam Noord. Valtifest biedt een podium aan uitzinnige creativiteit, gekte, aanstormende modetalenten, vernieuwende muziek en de broodnodige kunst- en vliegwerken.

Waar rook is, is vuur.

Het thema gaat hand in hand met de dresscode en dit maakt Valtifest in het overvolle festivalseizoen nog steeds het bijzondere en bovenal vrolijke buitenbeentje. De volledige lijst met inspiratie vind je op Valtifest.nl, maar hier alvast een heet voorproefje: Vurig, Vlamboyant, Draak Queen, Madame Jeanette, Burning Mannetje, Hugo Bossbrand, Red or Dead, Barbeknoeier, Wasa Biseksueel, Jalapeñozem, Hitsige Huisvrouw, Peper in je Reet, Sambalballensambadanseres op een Aanmaakblokhak, Waxinenicht, Wat een Griller!!!

Valtifest On Fire! Let’s get intimate

Het festivalterrein op de NDSM-werf wordt steeds intiemer. Sexyer, heter en vuriger dan ooit; het jaagt ons het schaamrood naar de kaken als we er te lang aan denken. ‘Let’s get intimate’, in elk hoekje en elk gaatje, in elk kiertje en in elk spleetje. De Main Stage maakt plaats voor meer hitsige area’s, zoals: Burn The House Down, Speedfreax, What’s Cookin’ invites Joost van Bellen (RAUW), Kikkenstein invites ’s werelds grootste BBQ event The Chosen Few Picnic, Gay Balls Of Fire, Meubel Stukken’s nieuwe zeemanscafé De Bar Naval, The Ginger Bar (alleen toegang voor roodharigen) en Oost West As Best (waar je je demonen kan verbranden en daarna uitstrooien over het IJ).

Gingers for free!

Een brandende vraag die tegelijk met het bekendmaken van het thema omhoog kwam: wie zijn de meest vurige types? Dat zijn overduidelijk de roodharigen/redheads/gingers/carrot-tops (hoe je ze ook wilt noemen) van deze wereld. Als klapper op de vuurpijl is het op 3 september 2016 ook nog eens “RedHead Day”. Ze komen er dus niet onderuit, hoog tijd om gingers in het zonnetje te zetten: Natural redheads mogen GRATIS naar Valtifest!

Maar… Je kunt niet zomaar naar binnen kachelen. De actie geldt alleen voor rasechte gingers en om dit goed te kunnen beoordelen worden er drie sessies georganiseerd waar er wordt gecheckt op authenticiteit. De tickets kunnen worden opgehaald bij kapsalon Shampoo Planet op de Passeerdersstraat 45 te Amsterdam. Eigenaar Patrick Moonen is het hoofd van de vakjury en gaat controleren op echte roodheid met zijn zeer getrainde oog. Dat kan op de volgende dagen:

Zaterdag 21 mei: tussen 17:00 en 19:00 uur (The Special Edition, inclusief feestcomité en drankjes)
Zaterdag 28 mei tussen 17:00 en 19:00 uur
Donderdag 26 mei tussen 19:00 en 21:00 uur.

 Hier even de Rooie Regels op een rijtje:

  • Deze actie geldt alléén voor natural redheads
  • Het gratis ticket kan uitsluitend door de roodharige persoon zelf opgehaald worden
  • Rode pruiken of dosjes geverfd haar worden zonder pardon de laan uitgestuurd
  • Je moet kunnen aantonen dat je ‘the real deal’ bent, neem bij twijfel kinderfoto’s en eventueel ander                               bewijsmateriaal mee
  • Er zijn maximaal 500 gingertickets beschikbaar. OP=OP!

TIP: laat je schaamhaar staan! (er kan in je broekje gekeken worden)

De Ginger Bar

Er is meer. Speciaal voor onze vurige vrienden is er dit jaar De Ginger Bar op Valtifest. Een eigen area waar de zon altijd schijnt, alleen toegankelijk is voor en geregeerd wordt door gingers: voor en door Rood, door en door Rood. Als vuurrood kersje op de taart is hier gratis drank aanwezig voor de rode ridders en ridderinnen. Hosted by ‘Die Rooie’ en alle DJ’s zijn ook nog eens doorgewinterde gingers. 

Oorgasme

De brandende nieuwsgierigheid is door het bovenstaande even geblust, maar de volgende opvlieger dient zich alweer aan zodra je de gepeperde line-up ziet waarbij meer aandacht is voor zwarte muziek, als basis voor alle intimiteiten en intense hoogtepunten. O.a. Vitalic (FR), Artful Dodger (UK), Terry Hunter & Mike Dunn (US) (Chosen Few DJ’s), Joost Van Bellen, Dimitri, Melon & Mike Risk, Fullscale, Leroy Rey, Gomes en nog veel, véél meer gaan de festivaltenten volledig in de as leggen. Brand in Mokum, zullen we maar zeggen..

Gegevens

Datum:
3 sep, 2016
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
http://www.valtifest.nl/home