Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Solar Weekend 2017

3 aug, 2017 - 6 aug, 2017

Qua festivals en reisjes zijn we op de redactie van Manify eigenlijk best wel verwend. Maar er is één weekend waar we allemaal het hele jaar reikhalzend naar uitkijken, en dat is het eerste weekend van augustus. Dan vindt volgens ons een van de leukste festivals van Nederland plaats: Solar Weekend!

Solar Weekend

Alle uithoeken van Nederland lopen leeg door het festival aan de Maasplassen in Roermond, maar vooral onder Brabanders is het een ware hit. Maar steeds meer randstedelingen weten ook de weg te vinden naar het zonnige zuiden voor dit creatieve festival. Want dat is het in hart en nieren. Bij Solar zijn de artiesten ondergeschikt aan de bezoekers, waardoor álle focus ligt op de sfeer. En die is dan ook áltijd goed. Relletjes of bozen gezichten komen gewoonweg niet voor.

Alles wordt uit de kast getrokken om de bezoekers te vermaken, zo is er jaarlijks een creatieve line-up met verschillende groepen die je op een hele toffe manier vermaken. Denk aan zwemmen door de popcorn, samen met alle bezoekers een stomme film maken, feesten bij een verborgen stage, waar je alleen via een verstopte Dixi kan komen. You name it! 

Maar ook op de camping hangt een betere sfeer dan op vele andere festivalcampings. ’s Ochtends ligt er voor iedereen een krantje klaar met daarin de hoogtepunten van de vorige dag. Grote kans dat je zelf op de voorpagina prijkt! Het grootste watergevecht van Nederland vindt er plaats en nachtbrakers kunnen de hele nacht door dansen in de ‘Cirque du Rave’.

In de morgen steken er steeds meer gare koppies uit de tenten en zodra iedereen opgefrist is gaan de eerste bezoekers lopend óf met de shuttle boot (met eigen stage) richting het festival, aan de overkant van de plas. Ready en steady voor een nieuwe Solar dag.

Solar Festival 2017

3 t/m 6 augustus 2017

Solar 2017 staat volledig in het teken van games, dus de creatieve line-up zal daar volledig op afgestemd zijn. Ben jij toch liever op een festival om veel te dansen, dan is er ook keuze genoeg. Lees: 22 area’s! Op de Mainstage na zijn dit voornamelijk kleinere ruimtes om zo een intieme sfeer te creëeren. Super bevordelijk voor de gezelligheid natuurlijk!

Ondanks dat de line-up niet de main focus heeft, ga jij jezelf niet vervelen. Oké, even wat name calling dan.. Ik noem ’n Chef’Special, ’n Gallowstreet, ’n Kraantje Pappie en ’n Rico & Sticks. Maar dat is nog niet alles: Dubfire, Ben Sims, La Fuente en zelfs Erick E en Roog komen weer eens een kijkje nemen. En dan heb ik het nog niet over Herrie met Gerrie gehad..

Zie hier de volledige line-up.

Anyway, het is moeilijk te beschrijven hoe tof Solar eigenlijk is. Voor de echte rouwdouwers onder ons klinkt het misschien te ‘liefig’, allemaal. Maar jij en ik weten ook dat dat vaak gepaard gaat met hele mooie vrouwen.

Kijk, nu ben je overtuigd hè?

Mocht je nog geen kaartjes hebben, er zijn nog wat beschikbaar. Check de website van Solar Weekend en kom een biertje doen met ons. Kan je niet? Volg ons dan op Instagram Stories, want we nemen je live mee!

Gegevens

Begin:
3 aug, 2017
Einde:
6 aug, 2017
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, ,
Website:
http://www.solarweekend.com/nl/

Organisator

Solar Weekend
E-mail:
info@solarweekend.com
Website:
www.solarweekend.com

Locatie

Maasplassen in Roermond
De Weerd 1
Roermond, Limburg 6041 TK Nederland
+ Google Maps
Website:
www.solarweekend.com