Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

EUREKA Festival

3 nov, 2015

€ 15
eureka

Amsterdam, 3 november 2015 – In het voorjaar van 2015 kreeg Nederland de kans mede te bepalen waar de wetenschap zich de komende tien jaar mee bezig gaat houden. Bijna 12.000 mensen hebben daarop hun wetenschappelijk relevante vraag ingediend, welke nu samen de Nationale Wetenschapsagenda vormen. Op zondag 29 november laat EUREKA! Festival met behulp van bekende wetenschappers een aantal verrassende, interessante en tot de verbeelding sprekende vragen tot leven komen in de vorm van live experimenten, proeven, mini-colleges, debatten en films in de Westergasfabriek in Amsterdam. Toegangskaarten kosten 15 euro (kinderen tot 12 jaar 7,50 euro) en zijn verkrijgbaar via www.eurekafestival.nl. 

Wat is de invloed van muziek op onze hersenen? Gaan robots ons werk in de toekomst overnemen? Wat veroorzaakt slapeloosheid in de mens en hoe kan taal en taalgebruik ook de perceptie van het leven laden? Het zijn voorbeelden van een aantal van de 12.000 vragen waarop het antwoord wordt gegeven tijdens het EUREKA! Festival. Sprekers zijn bekende wetenschappers als Beatrice de Graaf, Jose van Dijck, Eus van Someren, Peter Werkhoven en Erik Scherder (in samenwerking met het Nederlands Jeugd Strijkorkest!).

Een spannend staaltje robottechniek
Robots die geheel autonoom een potje voetbal spelen, het is een van de bijzondere activiteiten die te zien zal zijn tijdens het EUREKA! Festival. Ook kan je e-nummers proeven, kennis maken met voedsel van de toekomst, je angsten temmen met een computerspel, wetenschappelijk bier drinken, gezond gamen, je eigen gezondheid monitoren, hightech fashion catwalk shows bewonderen en nog veel meer!

Over de Nationale Wetenschapsagenda
De Nationale Wetenschapsagenda wordt opgesteld door de Kenniscoalitie. De Kenniscoalitie bestaat uit de universiteiten (VSNU), hogescholen (VH), Universitair Medische Centra (NFU), KNAW, NWO, VNO-NCW, MKB-Nederland en de instituten voor toegepast onderzoek (TNO/TO2). De Nationale Wetenschapsagenda is een initiatief van de ministeries van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap en Economische Zaken.

Gegevens

Datum:
3 nov, 2015
Kosten:
€ 15
Evenement Tags:
, , , , ,
Website:
http://www.eurekafestival.nl/

Locatie

Westergasfabriek
Haarlemmerweg 8E
Amsterdam, Noord Holland 1014 BE Nederland
+ Google Maps
Website:
http://www.eurekafestival.nl/