Evenementen

Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

DARE League Drone Races

19 nov, 2016 - 2:00 pm

dare-logo-transparant

Zaterdag 19 november vindt de DARE League plaats op de Tramkade in s-Hertogenbosch van 14.00 uur tot 22.00 uur

De Drone Aerial Race Experience (DARE), biedt naast de spectaculaire FPV League een uitgebreid programma voor waaronder de DARE Playground, de Tiny Whoop Rookie Track een ruim assortiment Drone Shops, Shows en nog veel meer. De unieke locatie biedt ruimte voor elke drone fanaat en aerial fotograaf om elkaar te ontmoeten, ervaringen uit te wisselen en nieuwe ontwikkelingen te ontdekken onder het genot van een warme sfeer en muziek tijdens de koude novemberdagen.

De FPV Race

De DARE League is een knockout race op een spectaculaire track. De race speelt zich af in het decor van een oude fabriek. Silo’s, buizen, kranen en trussen vormen naast de bekende gates en racevlaggen de obstakels van de DARE League. Alle obstakels zijn goed verlicht. Alle piloten krijgen een timechip en maken gebruik van de ImmersionRC video transmitter. Er vliegen 4 piloten tegen elkaar vanuit een comfortabele cockpit direct naast de Pitstraat.

Alle races worden live gestreamd op Facebook en Youtube en zijn te volgen op de verschillende schermen langs het parcours. Op het spel staat naast eeuwige roem ook de DARE League beker en een prijzenpot van 750 euro. De races beginnen om 14:00 uur en eindigen om 20:45 uur. De track is voor de piloten vanaf 10:00 uur geopend voor de vrije training en set up in de pitstraat. Vooraf inschrijven is verplicht. Het parcours en de technische specificaties zijn onder voorbehoud van tussentijdse wijzigingen.

 Live Broadcasting

De DARE League is live te volgen vanaf verschillende schermen op het terrein. De camera’s aan boord van de racedrones bieden unieke beelden van de track. We maken kennis met de piloten in de Pro Lounge waar we naar de bevindingen van de race kunnen zullen vragen.

Programma

Er zullen van 14.00 uur tot 21.00 uur live FPV-races worden gehouden. Tijdens deze races zien de bestuurders van de drones het beeld van hun dronecamera live op een VR-bril.
14.00–15.30 Poolfase
15.30–16.30 Amateur league
16.30–18.00 Kwartfinales
18.30–19.30 Halve finales
20.00–21.00 Finales

DARE Playground

Ben jij de trotse bezitter van een drone en ben je toe aan de fijne kneepjes? Kom dan met je eigen drone vliegen op de DARE Playground en krijg tips en tricks van je collega piloten uit heel Nederland. Er zijn platforms, gates, tracks en flags geplaatst op de Playground (1000m2) waardoor er voor elke piloot een uitdaging is. Max. 10 piloten kunnen gelijktijdig vliegen.

Tiny Whoop Rookie Track

De Tiny Whoop is de kleinste drone waarmee in First Person View gevlogen wordt. Op de Tiny Whoop Rookie Track kun je de hele dag kennis maken met het First Person View vliegen. Voor de Rookie Track worden tijdslots gehanteerd om te zorgen dat je nooit in de rij hoeft te staan.

Tiny Whoop Pro Track

Is het tijd om jouw drone skills te meten aan de grote der aarde? Op de Tiny Whoop Pro Track kun deelnemen aan de kwalificatieraces op een spannende indoor racetrack. Alleen de snelste 12 piloten plaatsen zich voor de finales die ’s avonds plaatsvinden.

Rookie Racetime

De echte drone pro’s krijgen de kans om tussen de FPV races door het parcours uit te proberen met eigen drones. Samen met drie andere deelnemers mag je je eerste Race time gaan neerzetten. LET OP: Er worden strikte technische- en veiligheidseisen gesteld aan je drone en vol is helaas vol. Drone shops en demo shows Natuurlijk kun je tijdens de DARE League de laatste innovaties en ontwikkelingen op dronegebied ontdekken. Laat je informeren welke drone het beste bij jou past of neem een kijkje in de toekomst hoe wij binnenkort samen met drones zullen leven.

Event

De DARE League is veel meer dan een race event. Naast alle activiteiten rond de drones
zorgen we voor voldoende gezelligheid, ontmoetingen en eten en drinken dat wordt begeleid door onze DJ’s en presentatoren.

Tickets

Toegang tot de DARE League en alle activiteiten kost via de website slechts €7,50 en aan de kassa €10,-. Er zijn groepsarrangementen verkrijgbaar voor teams via de website.

Gegevens

Datum:
19 nov, 2016
Tijd:
2:00 pm
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
, , ,
Website:
www.dareleague.com

Organisatoren

FormulaFPV
droneshop.nl

Locatie

De Tramkade
Tramkade 5211
Deb Bosch, Nederland
+ Google Maps