Carnaval + Techno = Elrow

Vorig jaar nog op nummer 17 in de top 100 van de beste clubs ter wereld: Row14, de host van een van de beste feesten ter wereld: Elrow! Net buiten het centrum van Barcelona bevindt zich een plek. Al jaren vertrekken er, elke zondag, busladingen vol mensen om zich daar helemaal te laten gaan. In 2009 begon het als afterparty na Sonar, de ADE van Spanje, maar in de loop der jaren zijn de tijden verschoven en kun je er compleet uit je dak van zondagmiddag tot diep in de nacht.

Elrow, de ultieme beleving

Elrow1Wat Elrow zo’n geweldige beleving maakt is moeilijk uit te leggen, maar ik denk dat een combinatie van Braziliaans Carnaval en techhouse/techno muziek het dichtst in de buurt komt. Stel je voor je staat flink te dansen op opzwepende muziek en opeens komen er wel 20 maf verklede personen binnen op stelten, er hangt een enorme kip in de palen, een trompet trio dat overal doorheen blaast en iedereen om je heen staat te springen. Dan wordt er naar een climax toegewerkt en het dak van de club gaat open. Overal vallen opblaasbare-items en gadgets uit de lucht die je mag hebben om het feest nog gekker te maken. In combinatie met alle gekleurde confetti zie je geen hand meer voor ogen en vlieg je alle kanten uit. Hmm, het klinkt misschien best maf.. Maar je moet het gewoon meegemaakt hebben!

Elrow is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een waar fenomeen. Ze hebben al flink wat grote namen binnen gehad zoals Chris Liebing, Jay Lumen, Richie Hawtin, Luciano en Carl Cox. Ze hebben inmiddels ook al een club op Ibiza en in Madrid. En jaarlijks organiseren ze het vetste festival van Spanje: Monegros, desert festival. Ook hosten ze area’s op verschillende festivals door heel Europa, zoals afgelopen zomer ook op 18hours in Zaandam.

Elrow, the end

Maar aan alles komt een eind en dus ook aan de feesten in Row14. Momenteel zijn ze bezig met een eindspurt, met op 6 oktober een enorm eindspektakel. De reden dat ze stoppen is, zoals alles in Spanje, vrij onduidelijk. Maar de club, Row14, is toe aan iets nieuws. Dit wil niet zeggen dat het het einde van Elrow is. De clubs in Ibiza en Madrid blijven bestaan en volgend jaar is er gewoon weer een Monegros.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS