Elektrische Harley Davidson!

Hoe is het mogelijk? Zie je het al voor je. Een vol met tatoeages, bebaarde, in leer gehulde oude man die grote stappen zet naar de parkeerplaats. Rustig zet hij, tijdens zijn stoere loopje, z’n pothelm op. Op de rug van z’n leren jas zie je talloze emblemen van dingen waar je liever niks mee te maken wil hebben. Ook z’n hondje krijgt een helmpje op. Samen lopen ze richting een Harley Davidson. De motor ziet er aardig futuristisch uit, maar dit zal je allerminst verwachten: De man start z’n motor en je wil je vingers al in je oren gaan stoppen. Maar… niks… geen geluid. Hij rijdt elektrisch!!

LiveWire: de eerste Elektrische Harley Davidson

Harley Davidson is begonnen aan Project LiveWire Experience. Dit is een onderzoeksproject waarin de elektrische Harley Davidson centraal staat. Gewaagd idee! Tuurlijk zal er markt voor zijn, alleen of de huidige afnemers van Harleys daar blij van worden?

De LiveWire produceert bijna geen geluid, maar heeft wel 74 pk en een begrensde maximum snelheid van 150 km/u, hmm…. Je kan er zo’n 80 kilometer mee rijden totdat je batterij op is en opladen duurt zo’n 3,5 uur. Ik weet het niet hoor..

We zijn erg benieuwd naar de uitslag van het onderzoek, ondertussen wachten in we in spanning met de foto’s van de elektrische Harley Davidson!ESSENTIALSMEER ESSENTIALS

4 comments

  1. Manify NLHarley Vroeg of laat zal de transitie (moeten) plaatsvinden naar elektrische aandrijving… Hoe klinkt de elektrische HD?

Comments are closed.