EHang 184: de eerste drone waar je zelf in kan vliegen!

Vergeet vliegende auto’s. Een drone waarin je zelf kunt zitten is de toekomst! Althans, zo denkt het Chinese bedrijf EHang erover. Zij presenteerde op de CES in Las Vegas met trots de enige echte drone waarmee een passagier vervoert kan worden!

EHang 184

De elektrische autonome drone ‘EHang 184’ is ongeveer 1,50 meter lang, weegt ongeveer 200 kg en kan een lading van ongeveer 100 kg dragen, ofwel maximaal 1 persoon óf twee lilliputters. De drone wordt aangedreven door elektriciteit en kan ongeveer 23 minuten lang achter elkaar vliegen. Hij is ontwikkeld om ongeveer 300 tot 500 meter boven de grond te vliegen. Zijn maximale hoogte ligt rond de 3500 meter en zijn topsnelheid is 100 km/h.

De drone hoeft niet zelf bestuurd te worden door de passagier. De gewenste locatie kan gewoon worden ingevoerd op de smartphone en de drone doet de rest van het werk. Daarnaast is beweert het Chinese bedrijf dat de drone binnen 2 tot 4 uur helemaal opgeladen is.

De EHang 184 is op dit moment nog niet goedgekeurd om daadwerkelijk gebruikt te mogen worden. Het bedrijf zal daarom nog het een en ander aan moeten passen. Maar EHang is wel van plan om de drone dit jaar nog op de markt verkrijgbaar te stellen.

Helicopter

Als je een beetje bij de hand bent, vraag je jezelf vast af: wat is dan het verschil tussen dit en het concept dat al langer dan een eeuw bestaat: een helicopter? De ontwikkelaar van de EHang 184 had een vriend verloren in helicopterongeluk. Zijn doel: een helicopter ontwerpen en bouwen die zo veilig is dat er geen ongelukken meer mee gebeuren. Het resultaat is was verrassend! Na ruim 100 testvluchten is de drone realiteit. Het absoluut veilig  vervoeren van mensen tot 110kg met een kofferbak voor je tas. Het grote verschil: de drone is van binnen niet te besturen, dus geen piloot aanwezig.ESSENTIALS