Neem een kijkje in het duurste huis van San Francisco

CREDITS: source: Vince Valdes
Living

San Francisco is één aardig populaire bestemming voor toeristen. Kenmerkend aan de Amerikaanse stad zijn de frisse zomers en steile heuvels. Deze heuvels staan volgebouwd met geweldige panden, waar de wealthy 1% zich maar al te graag nestelt. Niet gek ook dat het duurste huis van San Francisco in deze heuvels gevestigd is. Of ja, het was het duurste huis, want inmiddels is het verkocht.

Stijlvol

Het huis is gebouwd op de steile heuvels van Vallejo, onder huisnummer 2250. Het herenhuis uit 1901 was voorheen het duurste huis van San Francisco. Het gebouw kwam op de huizenmarkt in november 2015 met een eerste vraagprijs van 28 miljoen. Een klein jaar later ging er al 3 miljoen vanaf en uiteindelijk is het huis recent verkocht voor 21,8 miljoen. Dit maakt het pand nog steeds het duurst verkochte huis van de afgelopen 5 jaar.

Historisch modern

Het mansion werd zorgvuldig aan de buitenkant gerenoveerd en volledig opnieuw gemaakt aan de binnenkant. Zo’n 9095 M² aan een zeldzame mix van moderne luxe en historisch karakter. Het huis heeft zelfs een tijd gediend als appartementencomplex voor gewonde soldaten uit de Tweede Wereldoorlog. Door zijn rijke historie was het belangrijk dat de buitenkant zoveel mogelijk in stand bleef, maar de binnenkant moest modern en stijlvol blijven. Aan de foto’s te zien is dat aardig gelukt. De onbekende eigenaar kan in ieder geval genieten van zeven slaapkamers en zeven badkamers verdeeld over drie verdiepingen. Oh ja, minimaal 2249 buren waar hij zich aan moet voor gaan stellen.

Total
12
Share