De lekkerste koffie zet je met de Dutch Brew methode

Gear

Koffie, voor sommige is het slechts een lekker drankje, maar voor velen is het meer  een routine om wakker te worden en blijven. Koffiedrinkers zijn het vast met me eens wanneer ik zeg dat de betere koffie gezet wordt door versgemalen bonen uit een goed koffiezetapparaat. Maar de koffieliefhebber met veel geduld zal je voor gek verklaren, want de lekkerste koffie zet je namens hen volgens de ‘Dutch brew methode’.

Dutch Brew

Het zetten van Dutch Coffee vereist vaak een speciale, complexe stellage. Beanplus komt nu met het My Dutch koffiezetapparaat, een compacte manier om je Dutch Brew te zetten. Het is eigenlijk heel eenvoudig, je vult een speciale houder met gemalen koffie en in een ander compartiment voeg je de juiste hoeveelheid ijsblokjes en water toe. Het vereist verder geen handeling, slechts heel veel geduld want een Dutch Brew duurt 4 tot 6 uur! Ondanks dat Dutch Coffee in andere landen, met name in Azië razend populair is, kennen we het hier in Europa gek genoeg nauwelijks.

[irp posts=”28292″]

Nederlands?

Het fenomeen Dutch Brew is afkomstig uit de Gouden Eeuw en het wordt gezien als de klassieke Nederlandse manier van koffie zetten. Dutch Coffee wordt gezet door de smaak uit gemalen koffiebonen langzaam, druppel voor druppel te laten trekken met behulp van ijswater. Het resultaat? Een heel ander, verfrissend drankje dan het bakkie pleur waar menig Nederlander aan verslaafd is.

Door gebruik te maken van ijswater worden andere aroma’s onttrokken van de koffiebonen. Wanneer je koffie zet middels een verhittingsproces, wordt de koffie erg bitter en sterk van smaak. Terwijl een Dutch Brew juist licht fruitig is met chocoladetonen. Is er dan een verschil met Cold Brew? Jazeker, cold brew wordt gezet door gemalen koffie in water te laten weken om dat vervolgens te filteren. De Dutch Brew is echt iets voor de liefhebbers van pure koffie, die niet houden van de zoete ijskoffie varianten die met diverse toppings te verkrijgen is bij elke hippe koffieketen. Het duurt even, maar het is het wachten meer dan waard!

Het My Dutch koffiezetapparaat is verkrijgbaar in twee formaten en is verkrijgbaar vanaf $159,99.

 

 

tags:
Total
0
Share