Wheels & Waves Biarritz

CREDITS: Laurent Nivalle

Zij die motorrijden alleen nog associëren met oude mannen leren pakken en vrouwen met tribaltattoo’s, hebben duidelijk onder een steen gelegen. Heel wat mensen, met het A-rijbewijs in de zak, valt zeker nog onder deze groep, maar dat zal niet lang meer duren. De nieuwe jongere groep heeft het motorrijden ook gevonden en heeft graag iets unieks tussen z’n benen. En daarmee bedoel ik toffe caféracers of oldschool Scramblers.

Naadloos

In gebieden waar veel gesurft wordt, zoals op Bali, zie je het natuurlijk al langer; motoren en surfen worden in één adem genoemd. De ‘free spirit’ lifestyle van beide werelden past naadloos bij elkaar. Vandaar dat bijvoorbeeld Deus Ex Mechanica ook zo lekker bezig is. Maar er zijn honderden van dat soort motorbouwers en de crème de la crème komt bij elkaar bij Wheels & Waves.

Wheels & Waves

In het surfstadje Biarritz komt één keer per jaar de ‘nieuwe’ motorwereld bij elkaar om te laten zien wat ze in huis hebben. Waar het een aantal jaar geleden nog een vrij ongeorganiseerd en kleinschalig verhaal was, door gasten die de passie voor motoren en surfen deelde. Is het nu een vrij ongeorganiseerd grootschalig festival, door gasten én grote merken die de passie voor motoren en surfen delen. Natuurlijk is alles gewoon goed geregeld, maar het heeft toch nog de charme van dat ‘freeweelen’ wat gewoon bij die lifestyle past.

Denk aan een combinatie van motor customizers, zoals Warson en dus Deus, maar ook het veel kleinere Amsterdamse Numbnut. Grote merken zoals Harley Davidson, Ducati en Yamaha die natuurlijk hun dikste ‘limited editions’ hebben laten invliegen. En dat afgetopt met wat gave kledingmerken, zoals het Nederlandse Rev’it.

Qua programma moet je denken aan ‘Flat Track Races’ in een oude paardenrace arena, in de Spaanse Pyreneeën 30 kilometer verderop. Test rides op de Sramblers van Ducati*. Surfwedstrijden. Exposities van de meest unieke, prachtige motoren. En nog vele andere races, zoals de ‘Punk Speed Race’, die dit jaar helaas werd afgelast door het slechte weer, dat plotseling kwam opzetten. Maar niet voor de CEO van het Engelse merk Brough Superior een van zijn oude motoren uit 1924, t.w.v. zo’n half miljoen, in de fik liet vliegen door een burn-out verkeerd uit te voeren. Lekker bezig pik, maar aan de lach op zijn gezicht te zien, heb ik ergens het idee dat dit stiekem toch een replica was…

Party

En verder natuurlijk heel veel feesten en zuipen. Dat kan overal, maar hier extra goed. Het Baskische bier smaakt naar meer! ’s Nachts worden er nog heel wat donuts gedraaid voor de café’s op de straat, voordat iedereen z’n bed op zoekt. Biarritz is tijdens Wheels & Waves in de handen van motorrijders. Natuurlijk lopen er bebaarde leerdragende babyboomers rond, maar het merendeel zijn gewoon gasten van ‘onze leeftijd’ met een voorliefde voor deze heerlijke vrije levensstijl. Het weer is er meestal zeer goed, dus het is heerlijk ook om je plank het water te nemen, als je even klaar bent met je warme motorkleding.

Info

Elk jaar nemen de motorrijders het gebied tussen Biarritz (Frankrijk) en San Sebastian (Sebastian) over. En dan niet in de zin zoals Hells Angels dat doen. Wheels & Waves vond van 8 tot 12 juni plaats. Als er meer informatie over de editie van volgend jaar bekend wordt gemaakt, ben jij de eerste die het hoort op Manify!

Ducati Scrambler

Klonken die test rides je nou goed in de oren? Dat kan je in Nederland ook gewoon doen bij iedere dealer. En doe het dan vóór 30 juni 2016, want als je geïnteresseerd bent kun je nu flinke kortingen krijgen. Ducati heeft tot die datum een jubilieumactie, waarbij je bij aankoop van een Scrambler, een voucher ter waarde van € 750 aan accessoires of kleding ontvangt. Maar je kan ook gaan voor een verlengde Ever Red garantie of het inruilen van je huidige motor en ontvang tot wel € 500 extra bovenop de initiële inruilwaarde. Check de actie hier!

Total
0
Share