Ducati Monster 1200-R met 24K gouden afwerking

Rides

De Ducati monster 1200-R is met 1200cc, 152pk en een drooggewicht van 180 kg een beest van een motor. Maar wat nou als je met deze motor aan de slag gaat, valt er daadwerkelijk nog iets te verbeteren aan deze krachtpatser. De mannen van Diamond Atelier weten hier wel raad mee.

Diamond Atelier

Diamond Artelier is een custom motorcycle shop gevestigd in Münich. De shop is opgezet in 2013 door Tom Konecny en Pablo Steigleder. Deze mannen waren het zat om altijd maar weer dezelfde trends terug te zien komen in de customization van motoren. En geef ze eens ongelijk. De gestripte BMW R80 is bijna net zo populair als de GS geworden.

Het doel van je bike customizen is iets unieks bouwen, iets naar je eigen hand zetten. Dit is absoluut iets wat deze gasten zeker kunnen. Ze bouwen de meest excentrieke spectaculaire custom bikes. Over het algemeen houden ze bij Diamond Atelier een agressieve, dark en urban style aan. Ze focussen zich niet op één merk, zo zie je in hun huidige projecten merken terugkomen als Ducati, BMW en Suzuki. Maar de motor die er voor ons uitsprong was de Ducati Monster 1200-R with 24K gold accents. Wat een apparaat!

Ducati Monster Diamond Artelier

Het uitgangspunt toen Diamond Artelier dit project starten was: “Only a wish to make a great bike even better”. De mannen hebben hun volledige creativiteit erop los gelaten. Het frame is aangepast en alles is vergoten in 24 karaats goud. De achterkant van de motor is volledig opnieuw ontworpen. Waarbij er een zelf ontwikkeld subframe op is gelast. Verder zijn veel accessoires op de motor: verlichting, remmen, kabels, kapjes en beugeltjes afkomstig van Rizoma. Foto’s zeggen genoeg!

Menu
Total
1
Share