Drie ideale looks voor de Hollandse nazomer

Fashion

Officieel is de zomer nog in volle gang, maar aan het grillige weer van de afgelopen weken merk je dat de nazomer er al aan zit te komen. Het ene moment strak blauw en een stralend zonnetje, het volgende volgende moment dikke regenbuien en gevoelstemperatuur ‘mag-de-verwarming-aan’.

Deze tijd van het jaar is altijd tricky qua kleding. Het komt geregeld voor dat je ‘s ochtends comfortabel naar je werk gaat, maar halverwege de dag het zweet je uitbreekt omdat je toch te dik bent ingepakt. Aan het weer kunnen we helaas niks veranderen, maar voor je outfit hebben we genoeg tips. Dit zijn drie ideale looks voor de nazomer.

Drie nazomer looks

Look 1: Rainy Days

looks-nazomer4
Foto: Eugene Tong

Jouw grootste vriend deze nazomer? Een regenjas. Met deze functionele jas trotseer je in stijl het Hollandse weer. Combineer ‘m met een simpele jeans, een paar toffe sneakers en – afhankelijk van de temperatuur die dag – een sweater of T-shirt. Maak de look af met een cap, dan weet je zeker dat je kapsel het weer ook overleefd.

Foto: The Locals

Look 2: Old School

looks-nazomer3
Foto: Fila

Oversized sweaters, opvallende logo’s en sokken die weer gezien mogen worden; de old school look is back. Wij zijn fan, want dit stijltje leent zich perfect voor het Nederlandse weer. Combineer een sweater met een korte (jogging)broek, hoog opgetrokken sokken en retro sneakers, en je hebt een outfit die zowel warm als luchtig is. Daarnaast ziet deze nonchalante look er ook nog eens heel wreed uit. Win-win situatie dus.

Foto: Kevin Elezaj

Look 3: Layeren

Je moeder zei het vroeger al; trek laagjes aan. Op dagen dat het weer verraderlijk is, kan je maar beter te veel aantrekken dan te weinig. Zorg daarom dat je een voldoende herenkleding in je kast hebt dat je op verschillende manieren kan inzetten. Denk hierbij aan tussenjassen als een spijkerjas of een bomberjack. Op warmere dagen kunnen ze als jas functioneren. Valt het weer tegen, dan draag je ze als laag tussen je kleding en je echte jas.

Daarnaast zijn er nog veel meer simpele trucjes. Trek bijvoorbeeld een T-shirt of overhemd aan onder de trui die je draagt. Breekt de zon toch ineens door, dan kan je gemakkelijk één van de twee uittrekken.

Foto: J’aime tout chez toi

Total
1
Share