Prachtige drone-footage van Dilbar, het grootste jacht ter wereld

Hoe vaak droom je wel niet van een gigantisch jacht? Eentje die zo groot is, dat je van gekkigheid niet meer weet wat je er mee aan moet? Nou, we hebben er een gevonden. Dilbar is in het voorjaar van 2016 vrijgegeven aan de eigenaar en is het grootste jacht ter wereld.

Dilbar 2.0

Dilbar is met een lengte van 157 meter niet het langste jacht ter wereld, maar wel het grootste in volume. Er zijn nog niet veel specifieke details bekend over het schip, maar de kosten worden geschat op meer dan 600 miljoen dollar. Voor dat geld heb je dan wel plek voor ongeveer veertig gasten en tachtig bemanningsleden aan boord. Daarmee is het aantal bijna verdubbeld ten aanzien van haar voorganger. De voormalige ‘Dilbar’ is hernoemd en is evenals dit nieuwe exemplaar, eigendom van de Russische miljardair Alisher Usmanov.¬†Hij¬†is een van de rijkste personen in Rusland en staat daarmee ook in de top 100 rijkste personen ter wereld. Hij is ook een van de grote aandeelhouders van Arsenal.

[irp posts=”13644″]

Ondanks dat er nog geen foto’s van het interieur beschikbaar zijn, is het wel bekend dat er niks aan luxe ontbreekt. De twee¬†grote helipad’s geven een indicatie van de grootte van het schip. Qua entertainment beschikt het jacht over een bioscoop, sauna, spa sportschool, diverse bars en eigenlijk alles wat ieder ander superjacht ook bezit. De Dilbar heeft een normale cruise snelheid van 33 km/u en kan een topsnelheid van 40 km/u bereiken. In de toekomst verschijnen er wellicht ook meer foto’s en details over de inhoud van dit grootste jacht ter wereld!

Barcelona

Twee weken geleden waren we in Barcelona¬†en zagen we het grijze schip, achter Dilbar in de video, al liggen. Mensen stopte even, het jacht is enorm. Maar een week later kwam Dilbar aan in de pas vernieuwde haven van de stad, Port Vell. Ze hebben het mooi vastgelegd met een drone en je ziet het verschil… Dat grijze ding is roeibootje vergeleken met Dilbar.