Deze zomer is sportief versus vrouwelijk

Behalve dat deze zomer de ultieme outfit natuurlijk bestaat uit de vlag van ons land als een cape, is er juist ná het WK nog een heel stuk zomer over om je goed en modebewust te kleden. De sportinvloeden blijven zichtbaar, maar aan de andere kant komen ook juist vrouwelijke invloeden in de perfecte zomeroutfits terug. Deze zomer draait het om nauwsluitende modellen, bloemenpatronen, sandalen, mannentassen en blazers.

Double-Breasted blazers

Hét mode-item van de man dit jaar is de blazer, en dan vooral het dubbelknoops model uit de jaren ’80. De blazer mag gerust in dezelfde kleur als broek en shirt of blouse zijn; colour blocking is uit, en een outfit in één en dezelfde kleur werd dit jaar veel op de catwalks getoond. Voor de man die echt zijn persoonlijkheid uit wil dragen, is deze favoriet bovendien verkrijgbaar in avontuurlijke (bloemen!)prints.

printed jackets

Let wel op: het jasje mag alleen als het perfect past (en werkt daarom het best bij een vrij strak lichaam).

Lange en korte broeken in dezelfde stijl

Broeken zitten deze zomer iets hoger in de taille (het is misschien even wennen), en de pijpen worden een stukje korter: ook bij de lange broek mag een stukje enkel zichtbaar zijn. Broeken komen in bloemenprints en felle effen kleuren, waarbij wij eerder al het belang van de omgerolde pijp benadrukten.

Schoeisel

Natuurlijk is de sneaker nooit uit ons huidige sportieve straatbeeld weg te denken, en vooral felgekleurde varianten doen het deze zomer goed. Ga bijvoorbeeld voor een felrode (dé zomerkleur dit jaar) skateschoen van Nike, of zo veel mogelijk kleur in één schoen met deze Adidasjes.

”Een klassieker…. witte sokken in sandalen”

Maar, de modieuze man paradeert deze zomer eigenlijk het liefst op hippe sandalen (natuurlijk zonder sokken!). De sandaal maakt een enorme comeback, en mag zowel onder een korte als een lange broek, als zelfs onder een pak. Deze zomer is de schoenmode weer lekker vrijetijds en casual.ESSENTIALSMEER ESSENTIALS