De Zeiksnor | Zeurception
Nederlanders zijn ontzettend goed in zeuren. Grappig genoeg vinden Nederlanders het ook fijn om andere mensen te horen zeuren. Nou is Manify een heel positief mannenmagazine, we schrijven alleen over dingen die we tof vinden en als we het niks vinden hoor je ons er niet over. Maar speciaal voor de échte-échte Nederlanders hebben we dit nieuwe rubriekje in het leven geroepen. ‘De Zeiksnor’!

En om deze serie goed af te trappen zeiken we vandaag op… Mensen die zeiken!

Het weer

Een van de meest besproken onderwerpen in ons land is het weer. Eerlijk is eerlijk, als het lekker weer is genieten we er ook extra hard van en als het een keer regent zijn de straten niet leeg, zoals je wel ziet in landen als Spanje en Italië. Maar wáárom praten we zo vaak over het weer? Ten eerste, het ligt totaal niet in onze handen, dus het is gewoon afwachten wat het doet. Ten tweede: mensen zeiken altijd over het weer. Is het een aantal dagen boven de 30 graden, is het te warm. Regent het meer dan drie dagen achter elkaar, dan hebben we een kutzomer. Er zijn zelfs mensen die zeggen (tijdens een klein hittegolfje): “Nou, het mag van mij wel weer eens gaan regenen. Lekker!” Hoe bestaat het!?

Nergens is het weer zo veranderlijk als in ons deel van de wereld, dus dan zou je zeggen dat we evolutionair wel aangepast zouden zijn inmiddels? Misschien eens interessant om te kijken of we een ander onderwerp kunnen vinden voor onze oppervlakkige ‘small-talkjes’. Moet je maar eens opletten. Als je aan iemand vraagt hoe het is of hoe zijn/haar vakantie was, vertellen ze wat voor weer het was/is. “Dag buurman, alles goed?” “Zeker, het zonnetje schijnt hè!?”…

zeiksnorVerjaardagen

Bijna iedereen heeft een schijthekel aan verjaardagen. Zelfs die van zichzelf! Waarom doen we dit dan nog? Met z’n allen in een kring zitten, taart eten (waar iedereen zich achteraf schuldig over voelt), zeiken op de regering (‘ze’ – kom ik zo op terug), vrouwen die praten over dat de cola van de Lidl smerig is, mannen die niet snappen waarom ze nou nog steeds aan het werk zijn op de A12. Wat dat betreft is het wel jammer dat de crisis is afgelopen. Het was zo’n lekker onderwerp om over te zeuren. Op mijn verjaardag wil ik met z’n allen gaan praten over hoe chill het wel niet is dat de crisis weer is afgelopen!

Oh ja, nog één ding over verjaardagen: de cadeaus. Iedereen vind het kut om geld te geven, want dat is zo on-origineel. Mensen verontschuldigen zich zelfs áls ze geld geven!? “Sorry, ik kon niks beters bedenken.” Terwijl, aan de andere kant, het meestal veel minder relaxed is om cadeaus te krijgen, dan geld. Want wat moet je nou met die zoveelste fles Bacardi Lemon?

‘Ze’

‘De hoge piefen in Den Haag’, ‘Die wouten’, ‘De directeuren’, enzovoorts. Is er wel eens een regering geweest, waarvan mensen zeiden: “Nou, die doen dus echt alles goed hè! Hulde!” Natuurlijk niet. Logisch ook, want er zitten een hele boel mensen in de regering met verschillende meningen. Dat is ook een beetje het idee van een democratie. Maar het is vreemd om ze allemaal de schuld van alles te geven. Je hebt zelfs mensen die de regering, managers, politie, zeg maar iedereen met autoriteit over één kam scheren. Haha, leuke praat voor op verjaardagen!

Credits: tistochwat.wordpress.com / Sandor ’12

Zeurception

Het allerergste zijn dus die mensen die overal op zeiken. De hele dag zeuren. We hebben af en toe reacties van mensen die onze content niet tof vinden. Waarom zit je dan op deze site?? Ik noem geen namen hoor, Kees. Nederland is het land waar je geld kan verdienen met commentaar leveren, terwijl dat het makkelijkste is wat er is. Ahum.. Nico Dijkshoorn. Bah, wat heb ik toch een hekel aan mensen die zeiken. Ik zou er zo een héél artikel over vol kunnen zeuren! Oh, shit…

En dan nu een vetlang debat van vijf jaar geleden over de hyptheekrenteaftrek. heb je wat materiaal voor op de verjaardag van de oom van de broer van je vriendin.

Source :

ShutterstockESSENTIALS