De Vlinderdas | Suit Up Tuesday
Ik ben Janine en mijn ‘daily mission in life’ is jullie, mannen, er nog beter uit te laten zien. Tijdens Suit Up Tuesday vertel ik regelmatig over stijl, trends en etiquette in relatie tot kleding. Zo kun jij je stijlvolle zelf zijn tijdens elke gelegenheid en kan niemand meer om jouw awesomeness heen.

Vorige week: Schoenen poetsen

December

De leukste maand van het jaar als het aankomt op borrels en (personeels)feestjes. Iedereen zit zo lekker in die happy holidays vibe, het nieuwe jaar staat op de stoep en je ziet collega’s ineens van een hele andere kant. Met een beetje mazzel of pech – het is maar net hoe je het bekijkt – ben je hier en daar nog wel aan een dresscode gebonden. Nou weet je daar inmiddels alles van via deze tips, maar er is één klein dingetje dat ik graag even met je wil bespreken: de vlinderdas. Heb je een gala of black tie event dan is een vlinderdas echt een must. Hoe je die draagt, ga ik je vertellen want er valt hier en daar nog wel wat winst te behalen.

Zelf vlinderdas strikken

Je hebt drie soorten vlinderdassen. De zelfgestrikte, de voorgestrikte en de clip-on. Tenzij je in groep 8 zit mag, nee moet, je de clip-on met rust laten. Echt hoor, ik kom hem persoonlijk van je af clippen. Goed, dat gezegd hebbende, wil je je onderscheiden van de jongens dan draag je een zelf gestrikte vlinderdas. Hoe je dat doet, hebben we hier al eens haarfijn uitgelegd. Heb je geen ervaring, ga dan niet een half uur voor je event voor het eerst je vlinderdas strikken. Je moet heel even ‘the hang of it’ krijgen. Heb je nou echt geen tijd of twee linkerhanden dan kun je uiteraard kiezen voor een voorgestrikt exemplaar. Neem dan er dan wel eentje op maat. Dan heb je geen gedoe met het verstellen en past hij mooier onder de boord van je overhemd.

Stof

Een vlinderstrik is meestal van zijde, maar er zijn ook katoenen of velours varianten. Polyester varianten moet je niet willen, bovendien zie je het verschil en je wilt uiteindelijk gewoon als een gentleman voor de dag komen. Een belangrijke vuistregel: de strik mag niet breder dan je gezicht en je boord zijn. Check gelijk ook even of je strik is afgestemd op je revers. Een smalle strik staat minder mooi bij brede revers en andersom. Je kunt uiteindelijk best je strikje los maken en het zo lekker noncha om je nek laten hangen, maar beter doe je dat als het minder stijlvolle gedeelte van de avond is aangebroken 😉

Happy Holidays!

Source :

ShutterstockESSENTIALSMEER ESSENTIALS