De Moderne Gentleman

In een tijd waar individualisme hoogtij viert, lijken echte gentleman’s helaas een uitstervend ras. Vaak wordt gezegd dat de etiquette en manieren van de vroegere gentleman niet meer van deze tijd zijn. De deur voor een dame open houden, haar jouw zitplaats aanbieden in de trein of iets simpels als haar jas ophangen, zien we steeds minder terug in het huidige straatbeeld. Erg treurig als je het mij vraagt… Dit is juist waar we als maatschappij behoefte aan hebben: integriteit. Gebruiken die vroeger heel normaal werden gevonden zijn ver weg gezakt. Samen met cognacmerk Hennessy kijkt Manify uit naar een nieuw tijdperk, waarin de moderne gentleman weer de beschermer van de waarde en normen kan zijn. Maar hoe doe je dit? Zijn oude manieren nu nog steeds toe te passen of mogen ze nodig eens worden opgefrist?

How to be a Modern Gentleman

Integriteit

Zorg dat je altijd open en oprecht bent. Een echte gentleman is te vertrouwen, recht-door-zee en heeft geen tweede agenda. Hij hoeft geen leugens te onthouden waardoor hij eigenlijk altijd instinctief kan reageren en mensen, voornamelijk vrouwen, voelen dit aan. Eerlijkheid en vertrouwen zijn de basis van de moderne gentleman.

Uiterlijke verzorging

Een moderne gentleman ziet er verzorgd uit, omdat hij weet dat eerste impressies tellen. Hij ziet er niet goed uit voor iemand anders, maar omdat hij zich op deze manier het prettigst voelt. Dit zie je ook weer terug in zijn algehele uitstraling. Hij denkt aan zijn persoonlijke hygiëne, is goed gekleed en houdt zijn lichaam sterk en fit.

Punctualiteit

De moderne gentleman is punctueel. Hij komt niet te laat of te vroeg en komt zijn afspraken altijd na. Iemand die stipt is kun je vertrouwen, hij is gecontroleerd en straalt op deze manier zelfvertrouwen uit. Het is een levensstijl, die loont.

Etiquette

Een gentleman kent zijn etiquette. Hij weet hoe hij zich behoort te gedragen en kan zich daardoor focussen op zijn metgezellen. Hij straalt confidence uit, hij weet namelijk wat hij doet. Hij zal nooit met zijn ellebogen op tafel eten of ‘teveel’ drinken op een feestje. Een gentleman is de rust zelve en always in control!

Ben geen gladjakker

Een gentleman zijn is een levensstijl die de gladjakkers van deze wereld nogal eens proberen te faken, om anderen te imponeren. Wat zij niet weten is dat iedereen hier zo doorheen prikt. Dit is hoe je de gladjakker van de moderne gentleman kan onderscheiden.

Aandacht

De gladjakker zal graag altijd in het middelpunt van de aandacht staan, hij wil mensen laten zien wat hij in huis heeft. De moderne gentleman hoeft dit niet te doen, omdat hij weet wat hij in huis heeft.

Small talk

Oppervlakkige praat is het kenmerk van de gladjakker die overal over mee wil praten, maar eigenlijk nergens verstand van heeft. Een moderne gentleman geniet niet van oppervlakkige praat, hij kiest zijn woorden zorgvuldig en zal altijd rekening houden met de mening van anderen.

Drinken

De gladjakker drinkt op een feestje een ordinair mixdrankje. De moderne gentleman gaat voor een vertrouwde kwaliteitsdrank, zoals een glas Hennessy cognac – een merk dat al 250 jaar toonaangevend is. Hennessy is veelzijdig en kun je zowel ‘straight’, ‘on the rocks’ of in de mix met bijvoorbeeld ginger ale drinken. En voor de echte (levens)genieters introduceerde Hennessy onlangs – en ter viering van haar 250-jarig bestaan – een high-end limited edition Hennessy 250 Collectors Blend ter waarde van 450 euro. Salut! 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HennessyESSENTIALSMEER ESSENTIALS