Is de iPhone 6 het wachten waard?

Ben jij al in het bezit van de beste telefoon? Nee? Ik ook niet, omdat ik geen idee heb wat de beste smartphone van het moment is. De afgelopen maanden zijn we bijna doodgegooid met de introductie van nieuwe smartphones; De HTC One, Samsung Galaxy S5 en de LG G3 zijn er allemaal bijgekomen. Deze worden allen, om verschillende redenen, op het moment gezien als de beste smartphones op de markt. Dit is echter geheel subjectief. Een smartphone merk dat in al dit lanceringsgeweld mist is Apple. Apple, altijd al bekend omdat ze alles net wat anders doen dan de andere merken, wacht nog even met de introductie van de iPhone 6. Niet zo vreemd eigenlijk aangezien de 5s pas in september 2013 geïntroduceerd is.  De vraag is alleen, is het de moeite waard om op de iPhone 6 te wachten? Of kan je net zo goed kiezen voor een van de Android telefoons?

De iPhone 6 geruchten

Het grootste nieuws is eigenlijk wel dat Apple een phablet gaat uitbrengen. Er komen dus twee versies van de iPhone 6, een ‘kleinere’ 4.7 inch variant en een ‘grotere’ 5.5 inch variant. De kleinere variant is dus nog altijd 0.7 inch groter dan ziphone 6 logoijn voorganger, de iPhone 5s. Ook zal het nieuwe IOS, IOS8 waarschijnlijk meer mogelijkheden bieden om te communiceren met je Mac. Verder blijven de geruchten over de binnenkant van de iPhone 6 nog vrij karig. Al lijkt het voor de hand liggend dat de telefoon met een A8-chip komt en 1GB RAM Geheugen. Ook zal het scherm verbeteren (1794×960 retina display), daarnaast hij waarschijnlijk ook dunner zijn (6.5 – 7mm).

De Android telefoons

Of de Apple in prestaties boven de HTC One (M8), Samsung Galaxy S5 en de LG G3 uitkomt is nog maar de vraag. Deze telefoons zijn allemaal verkrijgbaar met dezelfde processor, de Snapdragon 801 en hebben ongeveer 2GB RAM geheugen. Merk je dit verschil in dagelijks gebruik? Dat is nog maar de vraag, IOS is natuurlijk speciaal gemaakt voor de iPhone. Android is (alhoewel het opensource en dus te customizen is) toch voor meerdere soorten smartphones gemaakt. Waar de iPhone het voor 99% zeker gaat winnen? Het design, alhoewel redelijk subjectief, zijn de smartphones van Apple toch vaak ware prachtexemplaren. Je voelt de luxe uitstraling bijna als je hem vast hebt.

Dus is de iPhone 6 het wachten waard? Voor elke echte iPhone liefhebber is het antwoord hierop natuurlijk volmondig ja, al laat de 5.5 inch variant waarschijnlijk nog tot de feestdagen op zich wachten. De andere variant lijkt in september te komen zo laat T-Mobile duitsland weten, voor informatie in Nederland kun je deze pagina in de gaten houden. Androidfans zullen dit waarschijnlijk niet de moeite waard vinden. Voor andere smartphonegebruikers is het zelf bepalen wat je belangrijk vindt, hierbij wil je alle informatie over de specificaties van de iPhone 6 meenemen. Om hier achter te komen kun je maar een ding doen; juist ja, wachten.

bron afbeelding: macrumors.comESSENTIALSMEER ESSENTIALS