De Hoogtepunten van Gamescom 2016

Lifestyle

Op dit moment is de Gamescom volop in gang. Gamescom? Ja, de Gamescom. Dit is de grootste gamebeurs van Europa die jaarlijks plaatsvindt in Keulen. Ik ben een gematigde gamer die niet vies is van een potje FIFA of die het leuk vindt om af en toe helemaal afgeschoten te worden in Call of Duty of Battlefield. Voor mij was het dus net zo nieuw als voor jullie, maar ik was meer dan benieuwd om een kijkje te gaan nemen!

Gamescom: het Walhalla voor Gamers

Wauw! Wat een andere wereld is dit!” Dat is wat mij het eerste te binnen schiet tijdens het binnenlopen van de eerste hal. Hier wordt direct mijn stereotype gamer bevestigd. De beurshal staat vol met mega grote stands van gamefranchises waarvan een groot aantal totaal onbekend zijn voor me.

Pikachu vs Koe
Iets verder staat een mensenmassa te schreeuwen en te juichen naar een ietwat te enthousiaste man met een hoofdtelefoon in zijn hand. Er wordt geschreeuwd over tanks, schieten en oorlog voeren (door Duitsers, ja ja) en net voordat het publiek gek lijkt te worden, wordt de hoofdtelefoon het publiek het publiek in geslingerd. Hij landt tussen de armen een Koe en een man met een Pikachu hoofdeksel. Je verwacht een touwtrekspel met als uitkomst 2 helften van een hoofdtelefoon, maar de koe is vrijgevig en gunt Pikachu de hoofdtelefoon. Zo gaat het hier dus, in gamersland.

Gamescom 2016
Gamescom 2016

De chaos is zeer plaatselijk. Over het algemeen zijn de Gamescom’ers vrij rustig, en opvallend vriendelijk. Waar ik dacht dat het publiek voornamelijk uit mannen met een middelbare school-trauma bestond, valt dat reuze mee. Naast ongeveer 30% vrouwen lopen er toch best wat mensen zoals jij en ik rond. Dit publiek bestaat uit 2 groepen. Je bent iemand die bij de 90% hoort en ontzettend onopvallend. Of je hoort bij de andere 10% die er alles aan doet om gezien te worden. Wij mengen ons bij de eerste groep om te kijken wat Gamescom ons biedt.

Chicks

Oké, laat ik hier maar meteen mee beginnen dan. Er zijn veel chicks. Ingehuurd door bedrijven om hun games onder de aandacht te brengen maar zeker ook veel dames die er hun hobby van maken om in cosplay events te bezoeken. Ik ben zelf op de persdag aanwezig waardoor er voornamelijk veel pers is, maar ik laat me vertellen dat er op andere dagen nog meer rondloopt. Een korte impressie:

Games

Zo, dat hebben we gehad. Dan kunnen we ons concentreren waar we eigenlijk voor kwamen. Games. Op Gamescom zijn alle grote titels aanwezig en presenteren daar hun nieuwe titels. Van FIFA 17 tot Final Fantasy en van Destiny tot Mario Party. Vaak met hands-on demo’s, of alleen met trailers. Er zijn wachtrijen van 2,5 uur om een kwartiertje de nieuwe Batman game te spelen of de nieuwe Playstation VR te testen. Deze slaan we dus even over. De tofste games die ik gespeeld heb gespeeld staan hier op een rijtje:

Fifa 17

Natuurlijk. In tegenstelling tot de vorige editie heb je direct het gevoel dat je een nieuw spel speelt. Het lijkt langzamer te gaan maar vooral soepeler. Je hebt meer tijd om je volgende actie te bedenken en het is dus wat tactischer dan dat je gewend bent. Na onze concullega met 2-0 van de mat te hebben gespeeld kan ik zeggen: yup! Ik ben blij dat het bijna september is!

Destiny

We schreven al eens eerder over Destiny, een shooter met een pracht van een verhaal. In alweer het derde deel van de game is “de belangrijkste verbetering dat er private servers komen. Dit geeft meer ruimte tot instellingen en mensen kunnen makkelijker met vrienden of tegen vrienden spelen” aldus art-director Jesse van Dijk. Deze hele chille Amsterdammer werkt aan de game in Seattle. Check zijn site trouwens eens voor hele sicke art die als inspiratie dienen voor de game.

Battlefield 1

In Battlefield 1 keren we terug naar de loopgraven oorlog van de 1e Wereld Oorlog. Het blijft niet bij de loopgraven. Zoals je van Battlefield gewend bent kun je ook andere voer-, vaar- en vliegtuigen uit dezelfde periode gebruiken om de vijand het leven zuur te maken. Een ja, daar kijk ik naar uit!

Call of Duty: Infinite Warfare

De grote concurrent in shooter-land is natuurlijk Call of Duty. Je bent of een CoD’er, of een Battfield speler, naar het schijnt. In tegenstelling tot Battlefield gaat Call of Duty net als in het vorige deel juist verder te toekomst in. Het speelt zich in grote lijnen af op een asteroïde die een dag/nacht cyclus heeft van 1 minuut. Omdat de asteroïde zo dicht bij de zon staat is het onmogelijk je in het licht te begeven. Dit geeft de game een extra dimensie. Ik moet het zelf eerlijk gezegd nog gaan ervaren aangezien de game nog niet speelbaar was.

De story mode lijkt dan toch net wat minder science fiction te zijn. Je zit gewoon lekker aan de zijkant van een helicopter als een idioot om je heen te schieten. Dat is toch wat je wil!

Gamescom 2016 Conclusie

Was het tof? Ja. Kijken we uit naar de nieuwe games? Ik wel. Moet jij er naar toe? Wellicht wel. Het is een prima dagje uit, je bent zo in Keulen zeker met het vervoer dat wij hadden (check de foto’s hieronder als je onze Instagramstories gemist hebt, shame on you!). Je bent lekker aan het gamen en je kijkt je ogen uit. Ga ik volgend jaar weer? Geen idee. Om in gamersjargon af te sluiten: GL & HF!

https://www.instagram.com/p/BJOM00BBoxn/?taken-by=roelvanderkrabben

Total
0
Share