De Dasspeld | Suit Up Tuesday

CREDITS: Andrew Neel
Fashion
Suit Up Tuesday Logo

“Een dasspeld, kan dat eigenlijk nog wel?’’ vroeg een klant mij vorige week. For sure! Een dasspeld is handig want zelfs met windkracht negen houdt hij je stropdas op zijn plek en daarnaast geeft hij ook een beetje flair aan je outfit. Als je hem draagt, doe het dan wel goed:

De Dasspeld: Hoe draag je hem?

De dasspeld draag je tussen de derde en de vierde knoop van je overhemd. Lager zal hij onder je jasje verdwijnen. Als je hem hoger draagt dan ziet het er eigenlijk gewoon gek uit en verliest hij sowieso zijn doel. Zorg er voor dat je hem altijd loodrecht  op je das klemt.

Het klinkt misschien heel logisch maar voor sommige mannen is het toch niet helemaal duidelijk. De dasspeld houdt je das op zijn plek door deze vast te klemmen aan je overhemd. Niet om de voorkant en achterkant  van je stropdas aan elkaar vast te klemmen.

Hoe draag je hem niet?

De grote van je dasspeld is erg belangrijk. Hij mag niet breder zijn dan je das. De regel is dat je dasspeld ongeveer driekwart van de breedte van je das moet zijn.

Je hoeft een dasspeld niet te dragen als je een gilet of vest draagt. Hij is echt bedoeld om je das op zijn plek te houden. Een gilet of vest zorgen hier ook voor. Het is dus dubbelop en eigenlijk niet nodig.

Dikke tip!

Tip! Trek voordat je de dasspeld vastzet je das iets omhoog. Dit zorgt er voor dat je stropdas niet gaat trekken en je het gevoel hebt dat jij degene bent die is vast gespeld.

Foto: Andrew Neel

 

Total
24
Share