De Collar Pin | Suit Up Tuesday
Ik ben Janine en mijn ‘daily mission in life’ is jullie, mannen, er nog beter uit te laten zien. Tijdens Suit Up Tuesday vertel ik regelmatig over stijl, trends en etiquette in relatie tot kleding. Zo kun jij je stijlvolle zelf zijn tijdens elke gelegenheid en kan niemand meer om jouw awesomeness heen.

Vorige week:  Stijlinspiratie van de pro’s

Suit Up Tuesday LogoAls je een Mad Men-fan bent of een Ronald Plasterk-groupie dan is hij je vast al eens opgevallen: de collar pin. In het Nederlands noemen we het een ‘kraagspeld’. Dus je begrijpt dat we het gewoon bij de Engelse variant houden, want dat bekt gewoon net even wat lekkerder.

Collar Pin

De collar pin, of collar bar, zag je veel in de eerste helft van de 20ste eeuw. Het is heel simpel gezegd een stukje metaal dat de twee uiteinden van de boord van je overhemd op hun plek houdt. Het belangrijkste is eigenlijk dat het veel voor je das/boord balans doet. De pin duwt de knoop van je das een beetje omhoog/naar voren en de boord staat er mooi omheen, waardoor het er net even wat strakker uitziet. Je hebt ze in twee varianten. De veiligheidsspeld, die kun je kun je bij elke boord gebruiken. Daarnaast heb je ook de variant waarbij je de uiteinden kunt losschroeven en door de speciale opening van de boord kunt steken. (En daarna weer vast schroeven uiteraard)

Terug naar Mad Men en Ronald Plasterk. Moet je om die redenen zo’n ding moet aanschaffen? Really? Nee, niet direct. Ik geef je sowieso twee redenen waarom wel: Tom Ford, deze altijd super goed geklede designer is fan van de collar pin. Daarnaast: James Bond! Yes, mister 007 himself. Want zowel in de film Spectre als in real life dragen James (gekleed door Tom Ford, hoe toevallig..) en Daniel dus regelmatig een collar pin. En je weet, als James Bond het draagt dan is het oké. Meer dan oke! Beter dus dat je vandaag nog zo’n pin gaat aanschaffen, want binnenkort loopt menig gast er mee en ben jij net als James iedereen net een stapje voor.

Credits: Asos | trends-shaker.comtvhub.itESSENTIALS