De 5 vrienden die elke man moet hebben (deel 2)

CREDITS: Shutterstock
Lifestyle

In het eerste deel waren het de ICT’er, de personal trainer, de therapeut, de wingman en de eeuwige student. Maar dat zijn natuurlijk niet de enige kameraden je nodig hebt. Welke vrienden zijn nog meer een must voor elke man? Je leest het hier.

De bank

Welke vriendengroep heeft hem niet: de man die de rondjes geeft, de uitjes betaald en altijd flappen in zijn portemonnee heeft. Deze gulle gever is onmisbaar wanneer je op zaterdagavond met je dronken kop ontdekt dat je weer eens geen saldo meer hebt. Gelukkig vraagt hij geen rente over al dat geld dat hij nog van je krijgt…

Het zondagskind

Hoe goed je het ook doet, deze vriend doet het altijd beter. Hij volgde een studie met goede arbeidsperspectieven en verdiende bij zijn eerste functie al meer dan jij na drie promoties. En dan heeft hij ook nog eens een bloedmooie brunette aan zijn zijde, met wie hij uiteraard dat prachtige appartement in het centrum heeft gekocht. Jaloers zijn is echter niet nodig, want met zo’n geluksvogel in je vriendengroep hangt er altijd een leuke sfeer.

De moraalridder

Elke vriendengroep heeft iemand nodig die bijstuurt als het weer eens mis dreigt te gaan. Na een wilde kroegentocht, met steeksleutel 13, dat ene straatnaambordje jatten omdat je vriendin daar vroeger gewoond heeft. Dit gaat niet gebeuren met dit wandelende wetboek aan je zijde. Zijn meest gebruikte uitspraak: “Jongens, doe even niet zo kinderachtig.”

De soulmate

Als hij een vrouw was zou je met hem trouwen, want jullie bromance is niet te evenaren. Hij is de vriend die gewoon komt opdagen als je weer eens een themafeest hebt georganiseerd waar niemand zin in heeft. Hij komt altijd voor je op, ook als dat onterecht is, en als je zondagochtend na een wild feest je huis moet opruimen, staat hij zonder morren met een kater voor je deur. Zonder deze loyale buddy zou je leven een stuk zwaarder zijn.

De kale

Hij is nog maar dertig, maar heeft zo weinig haar op zijn hoofd dat hij het van armoede maar gewoon afscheert. Deze vriend is het mikpunt van de spot, zeker als dat ene liedje in de plaatselijke kroeg wordt gedraaid. Toch zal hij zich nooit laten kennen. Sterker nog: hij is trots op zijn glanzende knikker, ook als die in de discolichten constant van kleur verandert en jij je een breuk lacht.

Total
1
Share