Dagjesmensen | De Zeiksnor
Nederlanders zijn ontzettend goed in zeuren. Grappig genoeg vinden Nederlanders het ook fijn om andere mensen te horen zeuren. Nou is Manify een heel positief mannenmagazine, we schrijven alleen over dingen die we tof vinden en als we het niks vinden hoor je ons er niet over. Maar speciaal voor de échte-échte Nederlanders hebben we dit nieuwe rubriekje in het leven geroepen. ‘De Zeiksnor’!

Vorige keer: ‘De Tijd’

zeiksnor_zwartDagjesmensen: toeristen die ’s avonds weer in het eigen bed slapen (encyclo.nl). En dat heeft maar één reden: als dagjesmensen in een ander bed zouden slapen, zou iedereen in hun wijde omgeving daar last van hebben. Plus, als dagjesmensen meer dan één dag op één bepaalde plek zouden zijn, dan zouden de gevolgen nog eens niet te overzien kunnen zijn! Ik zal even uitleggen waarom…

Mensenmensen

Dagjesmensen zijn mensen die verjaardagen vervelend maken, mensen die de tijd langzaam laten gaan en die zichzelf mensenmensen noemen. Maar eigenlijk zijn ze zo wereldvreemd als de pest. Dagjesmensen zijn mensen die ‘lekker met de dinnetjes’ op uit trekken. Waar vind je deze mensen: de mini Efteling, “vul iets kuts in”-museum, Volendam, de fucking Tuinen van Appeltern, maar sowieso altijd in de trein!

Dagjesmensen in de trein

Het moment dat je op zondagochtend, vrij gaar van je feestje op zaterdag, in de trein stapt en dan gebeurt het ineens. Je vergeet dit, je houdt er nooit rekening mee, maar toch gebeurt het: de dagjesmensen komen binnen. Groepen ‘vriendinnen’ (haha ze kennen elkaar van het koor) van over-middelbare leeftijd, die geen ídee hebben hoe een trein in elkaar zit. Paniekerig lopen ze rond, want stel je nou eens voor dat ze niet naast elkaar kunnen zitten. En als er dan geen goede zitplaats is, is natuurlijk “Slecht geregeld en onduidelijk allemaal.” “En duur!”. Grootouders die hun kleinkinderen naar Diergaarde Blijdorp nemen en zo’n beetje alles dat ze zien hardop (met bijpassend piepstemmetje) zeggen tegen hun tweedehands kroost. En als ze er dan eenmaal zijn: “Houd je hand op je tas, schatje, je weet nooit wat hier allemaal rond loopt!” Hmm, misschien een Dikstaartsmalvoetbuidelmuis met een traumatische jeugd en criminele ambities.

Foto credits: Sam

En dan natuurlijk het gepensioneerde stelletje. Ze hebben gebruik gemaakt van de VUT en zijn eigenlijk al jaren op zoek naar een gezamenlijke hobby. Maar na twee jaar komen ze er achter dat ze er al lang een hadden: zeiken! “Hans, de volgende keer moet je echt even aan die mejuffrouw vragen hoe het zit hoor. Volgens mij hebben we helemaal niet ingecheckt.” Hans:”Is goed, komt goed.” “Als de conducteur straks komt en we hebben het niet goed gedaan, is het jouw schuld Hans!!” Hans: “Is goed, komt goed.”Fuck, geef mij maar een drukke spits op maandagochtend, met een gozer die z’n vouwfiets al 10 minuten van te voren open klapt. Ik sta wel van Den Bosch tot Amsterdam!

Nou, wilt u me excuseren.. Ik moet er helaas vandoor, ik ga een dagje naar de Keukenhof!

Foto credits: VanderWolf Images / Shutterstock.comESSENTIALS