Stamford Bridge wordt het Colosseum van Londen

De Londense club Chelsea F.C. kwam vorige week met het persbericht naar buiten dat het haar thuishaven, Stamford Bridge, gaat uitbreiden. Er moet meer zitplaatsen in het stadion komen, van alle plaatsen moet het veld goed zichtbaar zijn en de algehele atmosfeer op Stamford Bridge moet worden verbeterd. Dat kunnen ze wel gebruiken op het moment…

Een wereldclub als Chelsea moet haar thuiswedstrijden in een stadion spelen dat de allure van de club uitdraagt. Het architecten bureau Herzog & de Meuron heeft vliegensvlug op de vraag van The Blues gereageerd. Het aangeboden design zou de wijken in Kensington & Chelsea uit de verpaupering moeten trekken en daarnaast, met gladiatoren als Cesc Fabregas en Diego Costa, het Colosseum van Londen moeten worden!

Het Colosseum van Londen

Dit is wat het volgens Herzog & de Meuron moet worden. Het bouwwerk, dat in 2020 af zou kunnen zijn, zou het imago van de club een flinke push moeten geven. Het zou een ideale mix van heritage en vernieuwing kunnen zijn, die de club van Roman Abramovic voor de komende jaren zou kunnen helpen om haar doelen na te streven en bij die beste clubs van de wereld te blijven behoren. Als je jezelf wilt meten met clubs als Barcelona en Real Madrid dan moet je stadion dan ook uitstralen.

Source :

designboomESSENTIALSMEER ESSENTIALS