Hier kan je het beste koffie drinken in Den Bosch | Coffee Joints

CREDITS: Brooke Cagle

Waar ‘s-Hertogenbosch, ofwel Den Bosch, tien jaar geleden nog een nietszeggend stadje was, weet Nederland het steeds vaker te vinden. Er heerst een geweldige borrelcultuur, je kan er goed shoppen en ontzettend goed eten. Het is absoluut geen studentenstad maar er gebeurt wel veel, vandaar dat veel afgestudeerden zich hier vestigen.

Niet gek ook het er stikt van de hippe starters en dat de huizenprijzen door het dak gaan. Dan maar een klein appartementje en nuttig je je koffie gewoon in een van de volgende hotspots:

De lekkerste koffie in Den Bosch

Koffie drinken in Den Bosch doe je hier:

Drab Coffee

Drab Coffee Beans & Machines, zoals de volledige naam luid. Als je koffieliefhebber bent, dan moet je hier ooit geweest zijn. De barista’s delen de liefde voor het zwarte goedje en dat merk je in alles. De koffie die ze schenken afkomstig van Blommers Coffee Roasters, die op een innovatieve en duurzame manier branden. Daarnaast kan je er ook koffiemachines en koppen kopen!

Bagels & Beans

Bagels & Beans Den Bosch heeft vaker prijzen in de wacht gesleept en heeft zelfs een aantal keer de beste koffie van Nederland gehad. Niet bijzonder dat het kleine koffietentje in het centrum ook vaak vol zit en dat de ruiten beslagen zijn. Weet je een plekje te bemachtigen? Dan weet je dat het het wachten waard was!

 

Foto: Bagels & Beans

MonQui

MonQui is een prachtige plek en heeft een heerlijke binnentuin in het drukke centrum van Den Bosch. De plek is niet per se heel mannelijk, maar daardoor wel een plek waar je mooie vrouwen gaat vinden. Kijk, dat is nou eens positief denken! De koffie hier smaakt daarnaast ook na meer.

Een ideale koffie hotspot om je laptop open te klappen en een dagje op kantoor of school over te slaan. Wat wel bijzonder is, is dat de MonQui koffiebar op zondag gesloten is. Gemiste kans!

Foto: MonQui

Coffeelab

Trein vertraging? Coffeelab is the place to be. En ook als je trein op tijd is. Ze hebben hier een uitgebreid menu en bijzonder lekkere koffiecombinaties. Probeer sowieso de espresso martini!

Je kan er daarnaast ook heerlijk eten en het is ook mega chill om hier een paar uurtjes te gaan zitten werken!

Douwe Egberts Café

The place to take away. Eerlijk is eerlijk: er hangt altijd een fijne sfeer bij het DE Café in Den Bosch, maar als je echt voor het zitten in een koffietent gaat raden we de andere hotspots aan. Maar we kunnen er gewoon niet omheen dat de koffie bij Douwe Egberts erg goed te drinken is. Héél erg goed. Take-awaytje dan maar!

Foto: Tim Wright

DaSilva

Misschien wel de mooiste tent uit dit rijtje, maar helaas wat verder uit het centrum. DaSilva Espressobar & Stadskoffiebranderij ligt namelijk aan de Tramkade, de culturele hub van de stad. De Tramkade alleen al is sowieso een bezoekje waard, ook in de nachtelijke uurtjes, maar DaSilva mag niet overgeslagen worden. Tip: loop ook even naar boven!

Foto: DaSilva Beans & Leafs | IG @kristelguit

Garage Pompen & Verlouw

Garage Pompen & Verlouw is een relatief nieuwe plek in de stad en is ook een stukje lopen uit het centrum. Maar als je er eenmaal bent word je wel getrakteerd op het mooiste uitzicht van de stad en heerlijke koffie naar keuze.

https://www.instagram.com/p/Bmz75h3Fsp3/

De Camping

Misschien wel de kleinste coffee joint van Nederland: De Camping Koffietent, in een oud brugwachtershuisje aan de Zuid-Willemsvaart, aan de rand van het centrum. Een heerlijke plek als de zon schijnt en voor een snelle goedkope filterkoffie voor als je het gewoon even nodig hebt.

Geen uitgebreid menu, geen bijzonderheden. Gewoon simpel, goedkoop en heel leuk. Koffie kost €1,50, een refill of als je je eigen mok meeneemt: €1,-.

Foto: De Camping | Annarchi

Bloem

Het klinkt vrij verwijfd en dat is het ook zeker, maar dat maakt het geen minder leuke plek (lees ‘Monqui’). En daarnaast is het gewoon een van de meest prachtige plekken van Den Bosch. Je kijkt uit over de IJzeren Vrouw, een plas met de mooiste zonsondergang van de stad. Bij Bloem kun je strandstoeltjes pakken en de hele middag chillen. De koffie is er prima en ze maken zelf taarten waar zelfs wij mannen hard op gaan.

https://www.instagram.com/p/BoKKN56CigQ/

Total
0
Share