Fantastisch nieuws: van gin drinken val je af!

Dit is het beste nieuws wat je vandaag gaat tegenkomen. Geen grapjes mannen: gin is goed voor je stofwisseling! We waren natuurlijk al groot fan van het drankje, maar nu nog net iets meer.

Je weet nu dat je altijd met plezier en zonder schuldgevoel een glas gin (en tonic) achterover kan tikken. Er wordt namelijk gezegd dat de stofwisseling sneller gaat als de gin rijkelijk door je lichaam vloeit. Crackertjes vervangen met gin denk ik zo, of is dat iets te enthousiast?

Drink up, me ‘earties, yo ho.

Een onderzoek aan de Latvian Agricultural University heeft zich erin verdiept. Zie je het al voor je? Wat vinden we lekker? Gin! Willen we meer gin? Ja! Zou het gezond zijn? Let’s find out! En ja hoor, zo werd dit fijne proces in gang gezet met geruststellende resultaten.

Dus voor de mensen die bezig zijn met een ellendig dieet: drink gin, versnel je stofwisseling en verbrand hiermee efficiënt meer calorieën.

De muizen die voor dit onderzoek gebruikt werden werden in twee groepen verdeeld. De ene groep kreeg een shot water en de andere een shot gin. Ik denk dat we allemaal weten welke muizen op dat moment A: gelukkiger waren. En B: dus ook meer potentie hadden om calorieën te verbranden.

gin-voor-stofwisseling-2

Muizen aan de gin

De lucky bastards onder de muizen die een shot gin naar binnen kregen, stegen 17% in hun metabolisme. Bij de muizen die water dronken was er geen verschil te zien.

De auteur van het onderzoek is Thisa Lyesaid. Zij legt uit dat het blijkbaar een goed effect heeft op je lichaam als je geest ook in een goede staat is. Not bad, Thisa.

Met dit leuke en leerzame nieuwtje weten wij in elk geval zeker dat iedereen een fijne kerst tegemoet gaat. Je volproppen met eten en simpelweg gin achterover tikken om de schade te beperken. What a world we live in!

gin-voor-stofwisseling

Total
8
Share