Cocktail-hotspot in de hoofdstad: The Tailor

Hotspots

Als jij de persoon bent die aan de bar durft te vragen om een Sex on the Beach of een Mojito en er genoegen mee neemt als deze gemaakt wordt met 7-up, lees dan niet door. Ga je liever voor kwaliteit, let dan goed op.

In 1856 arriveerde de, toen 22-jarige, A.W. Krasnapolsky in Amsterdam. Zijn ambacht? Kleermaker. Na een lange dag werken zocht hij ontspanning rondom de Dam en zo’n tien jaar later besloot hij één van de koffiehuizen over te nemen. Grand Hotel Krasnapolsky was geboren. Iedereen kent het prachtige gebouw op de Dam wel.

The Tailor

Ondanks dat het hotel er al langer dan een eeuw zit, is The Tailor gloednieuw. Zoals de naam doet vermoeden eren ze de ambacht van de oprichter. Dit doen ze door op maat gemaakte cocktails, met zeer hoogstaande kwaliteit, en in het interieur zie je overal hints naar het kleermakersvak. Zo ook in het menu. Een mooie beleving, maar uiteindelijk gaat het om de smaak.

Op een vroege, doordeweekse woensdagavond waren we te gast bij The Tailor. Druk was het nog niet, maar volgens vakmannen en -vrouwen achter de bar, was dit een uniek moment. Er hangt meteen een relaxte sfeer. Het is fancy, maar je hoeft zeker niet in je pak aan te komen.

Op maat gemaakte cocktails

Tess Posthumus, mixologist en ‘Best Female Bartender Worldwide 2015’, heeft samen met de Nederlandse distilleerder Wynand Fockink een kaart samengesteld vol met cocktails die jij nog nooit ergens anders gezien hebt. Dat komt omdat ze ook nergens anders verkrijgbaar zijn en speciaal voor The Tailor zijn ontwikkeld. Ze bestaan uit exclusieve huisgemaakte infusies, soda’s en likeuren. Zo krijgen dranken een nieuwe dimensie met onder andere tabaksbitters en bloemige of frisse parfums. Voor het serveren spuiten de ‘Tailors’ achter de bar met deze parfums een nevel van aroma over het drankje om een allesbepalende ‘finishing touch’ te geven.

Ik dronk een ‘Cuban Mist’, een rokerige cocktail met rum in de basis. Wat er verder in zat? De helft ben ik vergeten en de andere helft was geheim. Daarna een ‘Bubbly Bourbon’, deze was heerlijk. Ingrediënten? Hetzelfde verhaal. De cocktails bij The Tailor zien er allereerst prachtig uit op foto’s, maar het is lastig om de smaak over te brengen. Je kan maar één ding doen: zelf gaan proeven!

On the side

Bij een hapje hoort een drankje. En over de hapjes is extra nagedacht. Dat het kleine porties on the side zijn, wil niet zeggen dat er geen aandacht aan besteed mag worden. Het gaat dan ook niet zo snel als maken van een bittergarnituur, maar dat is ook logisch want het sauteren van gamba’s of varkensbuik 36 uur laten garen kost nou eenmaal wat extra tijd. Maar het is het waard.

The Tailor krijgt van ons een 9,5 (omdat een 10 te makkelijk is).

Menu
Total
0
Share